HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.20 14:35 Frissítve: 2018.06.20 17:12

Honvéd: „Semmit sem tudunk még az ellenfélről”

Az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolása szerint a macedón Rabotnicskivel találkozik a Budapest Honvéd. Az összecsapásról a kispestiek vezetőedzője, Supka Attila, valamint középpályása, Nagy Gergő beszélt a klub honlapjának.

HIRDETÉS
Supka Attila már találkozott edzőként a Rabotnicskivel (Fotó: Honvéd)

 

Supka Attila a Debrecen trénereként már találkozott a macedón csapattal. Visszaemlékezve erre az összecsapásra reménykedik a Honvéd játékoskeretének megerősítésében és abban, hogy megfelelően fel tudjak készülni az ellenfelükből.

„Kaphattunk volna erősebb ellenfelet is, például a Partizant, igaz, könnyebbet is, mint az azeri rivális – vélekedik a tréner. – A Rabotnicski egy jó csapat, jó játékosokat is vásárol, akiket csak a nemzetközi kupaszereplés után értékesít. A Debrecennel az első mérkőzésen 1–1 játszottunk, aztán a visszavágóba belenyúlt a Jóisten, s kiállították Halmos Pétert. Majd miután ők is búcsúztak, öt-hat játékost is eladtak, ebből igyekeznek bevételt termelni, és a mostani csapatban is vannak olyan fiatalok, akiket később már értékesíteni lehet."

„Délszláv stílusú csapatra számítok, de olyan együttesre emlékszem, amelyik játékos futballra is képes. Igyekszünk kielemezni a riválist, megnézzük a korábbi meccseit, ha lehetőségünk lesz, személyesen is feltérképezzük, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a Rabotnicskiből. Bízom benne, hogy olyan futballistákkal tudjuk megerősíteni a keretünket, akik a segítségünkre lesznek. Most még nem ismerjük annyira a csapatot, ötven-ötven százalékra taksálom a továbbjutási esélyeket" – tippelt visszafogottan Supka.

Nagy Gergő számára egyelőre kissé ismeretlen az ellenfél, de a Partizan elkerülésének ő is örül. Emellett azt is kedvezőnek tartja, hogy nem megy el sok idejük és energiájuk az utazással.

„Nem sokat, pontosabban még semmit sem tudunk az ellenfélről – vallotta be a középpályás. – Elsőre nem hangzik rosszul a Rabotnicski, mert a lehetséges riválisok között voltak nehezebb, mint például a Partizan, vagy a Slovan Bratislava. Ráadásul a távolság sem vészes, hiszen akár Azerbajdzsánba is utazhattunk volna. Mindent megteszünk azért, hogy továbbjussunk."

A Honvéd július 12-én játssza az első mérkőzést macedón ellenfelével, amire itthon, Budapesten kerül sor. A visszavágó július 12-én lesz Szkopjéban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:11:31

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A szurkolók mégis győzelmet vártak, mert a szurkoló már csak ilyen.

2018.09.20 18:41:16

Európa-liga nemzetisport.hu

A halovány PAOK-nak lövése is alig akadt, Maurizio Sarri csapata több góllal is nyerhetett volna.

2018.09.20 18:28:43

Európa-liga PIETSCH TIBOR

Két góllal jobb volt a fehérorosz csapat a magyar bajnoknál, 14 727 néző látogatott el a Groupamába.

2018.09.19 23:51:17

Európa-liga THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A Vidi legutóbbi sikeres nemzetközi szereplése kapcsán elhangzott: nem a pénz játszik, pontosabban a pénz nem játszik. Ezen azt értettük, hogy 2012-ben az Európa-liga főtáblájára jutó együttesek közül a magyar a játékoskeretek értékét tekintve csupán négyet előzött meg.

2018.09.19 23:38:26

Európa-liga nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS