Hibázni tilos, százszázalékos helyzetkihasználás kell az ETO-tól

Vágólapra másolva!
2010.08.26. 11:06
null
Az első mérkőzésen két buta gólt kapott az ETO - a visszavágón egy hiba is végzetes lehet (Fotó: Fuszek Gábor)
Kétgólos hátrányát kellene ledolgoznia az ETO-nak csütörtök este Zágrábban a Dinamo ellen, az Európa-liga rájátszásában (kezdés: 21.15). Pintér Attila arra figyelmeztet: maradjunk a realitások talaján.

„Remélem, jól ismerjük a horvátok hibáit, de hogy az elképzeléseinkből mit tudunk megvalósítani, az igazából a pályán derül ki – mondta a Nemzeti Sportnak Pintér Attila, a zöld-fehérek vezetőedzője. – Ezért sem szeretek ígérgetni, meglátjuk, hogyan teljesítünk idegenben." A szakember már csak azért is óvatos a tervezgetéssel, mert az első felvonás sem úgy alakult, ahogyan azt az öltözőben elképzelte.

Nem újdonság, hogy a győriek nemzetközi kupamérkőzésük első találkozóján hátrányba

kerülnek: az ETO történetében több olyan párharcot találni, amelyben a visszavágót kedvezőtlen előjelekkel várták a zöld-fehérek – ezért sokszor csak a papírforma érvényesült. De a Győr éppen néhány hete borította fel, amikor a hazai 0–1 után idegenben búcsúztatta a Montpellier-t.


ROSSZ GYŐRI KEZDÉSEK NEMZETKÖZI KUPÁKBAN

BEK, 1982–1983

Első forduló:

Standard Liege–Rába ETO 5–0

Rába ETO–Standard Liege 3–0

Tj.: a Standard Liege, 5–3-mal


1983–1984

Nyolcaddöntő:

Rába ETO–Dinamo Minszk 3–6

Dinamo Minszk–Rába ETO 3–1

Tj.: a Dinamo Minszk, 9–4-gyel


UEFA-KUPA, 1974–1975

Első forduló:

Lokomotiv Plovdiv–Rába ETO 3–1

Rába ETO–Lokomotiv Plovdiv 3–1

(11-esekkel: 5–4)

Tj.: a Rába ETO, 4–4-gyel, 11-esekkel


1986–1987

Második forduló:

Torino–Rába ETO 4–0

Rába ETO–Torino 1–1

Tj.: a Torino, 5–1-gyel


KEK, 1979–1980

Első forduló:

Juventus–Rába ETO 2–0

Rába ETO–Juventus 2–1

Tj.: a Juventus, 3–2-vel

„Két buta gólt kaptunk – bosszankodott az egyéni hibák miatt. „Az elsőnél rosszul álltunk fel egy bedobásnál, a másodiknál pedig egy taktikai faulttal megállíthattuk volna a vendégek játékosát. Olyan játékhelyzetekben hagyott ki a figyelmünk, amelyeket már sokszor megbeszéltünk és gyakoroltunk. Mondhatnám, alap volt, hogy ne hibázzunk, mert tudtuk, a rivális könyörtelenül büntet. Ha azonban az a kérdés, túljátszott-e bennünket a Zágráb, állítom, hogy nem. Gyorsan rendeztük sorainkat, és nekünk is voltak ígéretes helyzeteink, jó lett volna nulla kettőnek legalább egy gólt szerezni."

„Vannak olyan szabad- és szögletrúgás-variációink, amelyeket ha jól és precízen végrehajtunk, remélem, eredményesek leszünk. Igencsak jól kell sáfárkodnunk helyzeteinkkel, százszázalékos hatékonysággal kellene kihasználnunk őket. A zágrábiak előnye két gól. Ilyen helyzetben nem nekünk, hanem nekik van vesztenivalójuk. Ezt korábban is mondtam már, de nem azért, hogy játékosaim válláról levegyem a terhet. Én ugyanis nem támasztottam velük szemben túlzott várakozásokat. Amikor pályára küldöm őket annyit kérek tőlük, hogy képességeiknek, tehetségüknek megfelelően játsszanak. Most sem lesz másként."

Fehér Zoltán, a győriek hátvédje egy dologban biztos: egy kapott gól véget vetne az ETO álmainak.

„Nagyon kellemes helyzetben vannak a horvátok: ha beveszik a kapunkat, szinte biztos, hogy nem jutunk tovább. De azon leszünk, hogy a Dinamo Zagreb támadói ne fickándozzanak. A Dinamo stadionja, a Maksimir híres a félelmetes atmoszférájáról, de ez nem hathat ránk bénítólag. Sőt! Engem feldob, ha rengetegen ülnek a lelátón. Abban biztos vagyok, hogy ezen nem múlhat a továbbjutás. Nem hiszem, hogy csoda lenne a továbbjutásunk. De nagy bravúr lenne, annyi szent..."

SZAVAZÁS

Melyik magyar csapat jut be az Európa-liga csoportkörébe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Dinamo Zagreb argentin védője, Leandro Cufré elégedett csapata első mérkőzésen és a Koprivnica elleni bajnokin (2–0) nyújtott teljesítményével, főleg, hogy az általa vezetett hátvédsor megint nem kapott gólt.

„Játékunkat nem érheti különösebb kritika. Az utóbbi két mérkőzésünkön megmutattuk, hogy ha jól teljesítünk, a siker sem marad el. Ugyanakkor elismerem, vannak még hiányosságaink, de mondjon egy csapatot, amelynek nincsenek. Ha ezeket sikerül kijavítanunk, még kiegyensúlyozottabbak lehetünk" – mondta.

„Egy pillanatig sem szabad elhinnünk, hogy már továbbjutottunk, nagyon veszélyes csapat a Győr, főleg akkor, ha két brazil játékosa is a pályán van" – nyilatkozta a Dinamo Zagreb vezetőedzője, Vahid Halilhodzic, aki hosszú távú céljairól elmondta, jövőre már a Bajnokok Ligájában szeretne szerepelni a csapattal.

Addig viszont adott az első feladat a zágrábiaknak: megőrizni a kétgólos előnyt. Azért reménykedjünk benne, hogy inkább a Győr borítja a papírformát...

EURÓPA-LIGA
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ
DINAMO ZAGREB (horvát)–GYŐRI ETO FC
Helyszín: Zágráb, Maksimir Stadion Időpont: 21.15
Vezeti: Andre Marriner (David Richardson, Adam Watts - mindhárom angol)
Élő, szöveges tudósítás az NSO-n! Tv: Digi Sport
A VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK
Dinamo: Loncaric – Vrsaljko, Biscan, Cufré, Ibánez – Badelj, Calello – Etto, Sammir, Morales – Rukavina
Győr: Sztevanovics – Tokody, Djordjevics, Fehér Z., Szabó O. – Pilibaitis, Dinjar – Ceolin, Copa, Koltai – Alekszidze
Az első mérkőzésen: 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik