Ha DVTK és Málta, akkor nem éppen szokványos felkészülés

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2014.07.08. 11:41
null
Elek Ákos (jobbra) aligha hitte, hogy a máltai kiscsapat ellen is ugyanúgy meg kell szenvedniük, mint a bajnokik során <br />(Fotó: Fuszek Gábor)
Hétfőn elindult Máltára a Diósgyőri VTK, igaz, egyelőre csak Bükfürdőig jutott. Tomiszlav Szivics együttese csütörtök este a Birkirkara ellen játszik Európa-liga-mérkőzést, a szakmai stáb nem éppen szokványos módját választotta a felkészülésnek.

 

Tizenkilenc labdarúgó már a hét első napján autóbuszra szállt, és meg sem állt Bükfürdőig, ahol elkezdte a közvetlen felkészülést a visszavágóra (az első meccset a 93. percben lőtt Bacsa Patrik-góllal nyerte meg 2–1-re a DVTK).

Feltételezzük, akad ember az országban, aki nem érti, hogy egy csütörtöki meccsre miért kell kell már hétfőn elindulni Diósgyőrből, ám Tomiszlav Szivics és segítői minden bizonnyal alaposan megfontolták a döntést.

A DVTK egyfelől nem az ismeretlenbe érkezett, hiszen júniusban már edzőtáborozott a fürdővárosban, másrészt a máltai csapat elleni múlt heti összecsapás azt is megmutatta, illik komolyan venni az előzetesen talán kicsit lesajnált ellenfelet.

„Nyilván alakulhatott volna úgy is, hogy csak a keddi edzés után indulunk el Diósgyőrből, de nincs azzal semmi gond, hogy már hétfőn útra keltünk – mondta Elek Ákos, a DVTK 29-szeres válogatott középpályása. – Ugyanabban a szállodában vagyunk, mint az edzőtábor idején, nyugalom van körülöttünk, semmi sem zavarja a felkészülésünket. A Birkirkara az első meccsen alaposan megnehezítette a dolgunkat, ám mégiscsak nyertünk, és ez a legfontosabb. Debrecenben még nem tudtuk, mire számíthatunk, most azonban már tisztában vagyunk vele, mire kell figyelnünk, milyen hibákat nem szabad ismét elkövetnünk."

Bizony, a párharc első felvonásán erősen akadozott a DVTK futballja, és ha a máltai gólnál nagyot hibázó Ivan Rados nem véd bravúrral a találkozó végén, akkor most nem beszélhetnénk előnyről. Az is igaz, hogy a felkészülés kellős közepén ritkán látunk csúcsfutballt, de ettől még pályaválasztóként egy máltai csapat ellen, ráadásul egy félidőt emberelőnyben játszva, jobb teljesítményt is nyújthatott volna a Diósgyőr.

De térjünk vissza Bükfürdőre! Tomiszlav Szivics hétfő este hét órakor vezényelt edzést, kedd délelőtt is gyakorlás szerepelt a programban, majd este Bécsen keresztül utazik Máltára a küldöttség. Szerdán a mérkőzés időpontjában, vagyis este fél nyolckor lesz edzés a Nemzeti Stadionban, másnap pedig jöhet a visszavágó.

„Nemcsak a Birkirkarából kell felkészülni, ahogy hallom, a hőség miatt az időjárással is megküzdünk majd – folytatta Elek Ákos. – Azt gondolom, ellenfelünk sokáig nem játszhatja, amit Debrecenben láttunk tőle, és ha nyíltabban futballozik, az kedvezhet nekünk. Célunk, hogy idegenben is uraljuk a meccset, ha gólt szerzünk, nagy baj már nem történhet. Jobb fizikai állapotban vagyunk, mint voltunk az első meccs időpontjában, nálunk van az előny, Máltán is nyerni akarunk. Ugyanakkor semmi sem lehet fontosabb a továbbjutásnál."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik