FTC: Most mindkét együttes a nulláról indul – Rebrov

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.10.02. 18:34
null
Rebrov szerint óriási hiba lenne a júliusi mérkőzésekből kiindulni (Fotó: Török Attila)
Csütörtökön 18.55-től a Ludogoreccel játszik a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában. Szerhij Rebrov vezetőedző szerint megvan a csapat egészséges önbizalma, de ennek oka nem a júliusi BL-selejtezőn aratott két győzelemből adódik.


„A mostani mérkőzés teljesen más lesz, mint a nyári BL-selejtező. Másik versenysorozatban találkozunk, és az akkori Ludogorec más stílusban futballozott” – mondta Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a szerdai sajtótájékoztatón.

„AZ FTC ERŐSSÉGE A FEGYELEM”
A sportban többnyire nincs értelme a feltételes módú kérdéseknek, ám a Ludogorec kispadján ülő Sztaniszlav Gencsev a szerdai sajtótájékoztatón megkapta a kérdést: mit csinált volna másként, ha már a Bajnokok Ligája-selejtező idején is ő irányítja a bolgár együttest?
„Az elődömhöz hasonlóan nekem sem lett volna sok mozgásterem, vélhetően én sem tudtam volna más taktikával pályára küldeni a csapatot – adott diplomatikus választ a 38 esztendő szakember. – Akkor több játékos sem léphetett pályára, néhányan későn kezdték a felkészülést, ám most más a helyzet. Az első csoportmeccsen magabiztos győzelmet arattunk, bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz, de nehéz mérkőzés vár ránk a Ferencváros otthonában. Az ellenfelünk egyik erőssége a hazai pálya, és a fanatikus szurkolótábora, a másik pedig a fegyelem. A Fradiban minden játékos pontosan tudja, mi a feladata, és hogyan kell helyezkednie. A csoport rendkívül kiegyenlített, így akármilyen eredmény is születik csütörtök este, nem beszélhetünk meglepetésről.”
A bolgárok román csatára, Claudiu Keserü szerint most csak a három pont a tét, a visszavágás lehetőségéről nem érdemes beszélni.
„Nyáron a Bajnokok Ligája selejtezőjében kaptunk ki, most az Európa-liga csoportkörében találkozunk, a kettőnek nincs sok köze egymáshoz – mondta a támadó. – A CSKA Moszkva elleni meccs után sokan ismét öt egyes, vagy öt nullás győzelmet várnak tőlünk, ám ilyen különbséggel aligha nyerhetünk a Ferencváros otthonában. A három pontot viszont begyűjthetjük.”

A Ferencváros a BL-selejtezőben két győzelemmel ejtette ki a bolgár bajnokot, amelynek irányítását az akkori bukás után Sztaniszlav Gencsev vette át. A 38 esztendős szakember kinevezése óta egyetlen meccset sem veszített el a Ludogorec, és az Európa-liga-csoportkör első fordulójában 5–1-re győzte le a CSZKA Moszkvát. Az ukrán szakember szerint nem csak a bolgárok fejlődtek a júliusi találkozók óta.

„Nem a véletlen műve, hogy a nyáron négy kört játszottunk a nemzetközi porondon, bízom benne, hogy az ott szerzett tapasztalatokat hasznosítottuk – folytatta Rebrov. – Ugyanakkor más a magyar bajnokság és a nemzetközi porond, mert a riválisok más taktikával futballoznak ellenünk. Az NB I-ben a csapatok többsége ellenünk a legmotiváltabb, mélyen védekezik és a kontralehetőségre vár, az Európa-liga csoportkörében aligha találkozunk olyan riválissal, amelyik ebben a szellemben lép pályára ellenünk. Az egyetlen, ami mindkét sorozatban közös, hogy a Ferencváros minden meccsen a győzelemért lép pályára.”

Rebrov elmondta, nem csodálkozott azon, hogy a Ludogorec legyőzte a CSZKA-t, a négygólos különbség viszont meglepte.

„A moszkvaiak nem érdemeltek négygólos vereséget, de az a találkozó is mutatja, mennyire erős csapat vár ránk csütörtök este. Nem hitegethetjük magunkat azzal, hogy a nyáron kétszer legyőztük, mert ahogy mondtam, azt a két meccset el kell felejteni. Most mindkét együttes a nulláról indul, és bízom benne, hogy a szurkolóink segítségével szép eredményt értünk el” – fogalmazott az ukrán, aki szerint, ahogy az Espanyol, úgy a Ludogorec ellen sem kell külön motiválnia a játékosait.

„Az ilyen meccsek előtt senki sem érez fáradtságot. Akármelyik játékosomtól kérdezném, hogy készen áll-e a Ludogorec elleni találkozóra, mindannyian igennel felelnének” – mondta határozottan Rebrov.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT
18.55: FERENCVÁROS
–Ludogorec (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
18.55:
CSZKA Moszkva–Espanyol (Tv: Digi Sport3) – élőben az NSO-n!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ludogorec 1 1 5–1 +4 3
2. FERENCVÁROS 1 1 1–1 0 1
3. Espanyol 1 1 1–1 0 1
4. CSZKA Moszkva 1 1 1–5 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik