Fradi-mentes kör; az MTK és a káosz – minden az El-selejtezőkről egy helyen!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.09. 11:44
Ha csütörtök este, akkor Európa-liga, ráadásul három magyar csapat is érdekelt az első selejtezősorozatban. Az MTK és a Ferencváros döntetlent játszott az első találkozón, míg a DVSC-Teva háromgólos előnyből várhatja a második meccset. Összegyűjtöttünk mindent, amit az esti El-selejtezőkről tudni kell!

MIKOR KEZDENEK?
17.30:
Szutjeszka Niksics (montenegrói)–DVSC (Tv: Duna World)
20.30: FERENCVÁROS–Go Ahead Eagles (holland) (Tv: Duna)
20.30: Vojvodina (szerb)–MTK BUDAPEST (Tv: Duna World)

HOL NÉZHETŐ A FRADI TALÁLKOZÓJA?
A ferencvárosi szurkolók az Üllői úti szervizútra szerveznek közös meccsnézést, a kivetítő a stadion jegypénztár-épületének vonalában lesz, a Nagyvárad tér felé nézve.MIKOR KEZDENEK?
17.30:
Szutjeszka Niksics (montenegrói)–DVSC (Tv: Duna World)
20.30: FERENCVÁROS–Go Ahead Eagles (holland) (Tv: Duna)
20.30: Vojvodina (szerb)–MTK BUDAPEST (Tv: Duna World)

HOL NÉZHETŐ A FRADI TALÁLKOZÓJA?
A ferencvárosi szurkolók az Üllői úti szervizútra szerveznek közös meccsnézést, a kivetítő a stadion jegypénztár-épületének vonalában lesz, a Nagyvárad tér felé nézve.

MENNYIBE KERÜL A BELÉPŐ AZ MTK MECCSÉRE?
A belépés ingyenes, de akik korábban fizettek a jegyért, őrizzék meg, mert a klub tájékoztatása szerint csak Budapesten kaphatják vissza az árát.

FERENCVÁROS–GO AHEAD EAGLES (HOLLAND) – Az első meccsen: 1–1

Thomas Doll bizakodó (Fotó: fradi.hu)
Thomas Doll bizakodó (Fotó: fradi.hu)

A Ferencváros számára nagyszerűen indult az El-selejtező, Gera Zoltán góljával már a harmadik percben vezetést szereztek a zöld-fehérek, ám elrontották ziccereiket, ez pedig megbosszulta magát. A Fradi végül 1–1-es döntetlent játszott a holland másodosztályú deventeri Go Ahead Eaglesszel Emmenben, így bár a budapestiek várhatják nyugodtabban a visszavágót, megnyugodniuk még nem szabad.

„Bizakodva várjuk a mérkőzést, hiszen jó eredményt értünk el idegenben, és mindent el fogunk követni, hogy hazai pályán tovább tudjunk jutni. Az első meccs óta eltelt egy hétben még frissebbek lettünk, még jobban fel tudtunk készülni. A találkozón igyekszünk a saját játékunkat játszani, azt, ami tavasszal is jellemzett minket” – mondta a visszavágó előtti sajtótájékoztatón Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

A zöld-fehérek helyzetét nem egyszerűsíti le, hogy a találkozót zárt kapuk mögött kell lejátszani, így egyetlen szurkoló sem tartózkodhat az új Üllői úti stadionban, sőt, annak közvetlen közelében sem.

„Arra kérünk minden igaz fradistát, hogy a 2015. július 9-én, csütörtök este sorra kerülő Európa-liga-visszavágó időpontjában, valamint az azt megelőző és követő órákban a stadiontól számított 250 méteres körön belül semmilyen aktivitást ne mutasson” – áll a klub szerdai közleményében.

Hiába a zárt kapu, egy holland drukker biztosan így is lesz a stadionban, hiszen Európa legtisztelettudóbb együttesének elöljárói kinevezték elnökségi tagnak a visszavágóra két jegyet nyerő Henk de Haant, aki így feleségével együtt a VIP-páholyból élvezheti a kedvencek Üllői úti fellépését.

SZAVAZÁS

Továbbjut az FTC a Go Ahead Eagles ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az otthon maradók sem szomorkodnak, a deventeri De Stentor napilap tudósítója, Roy Heethaar a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, a hollandok nagyon bizakodóak, és közel ötezer embert várnak a város főterére, a De Brinkre, ahol kivetítők előtt szorítanak majd a szurkolók a Go Ahead Eagles továbbjutásáért.

A ferencvárosi drukkerek is szerveznek közös meccsnézést az Üllői úti szervizútra, a szervezők tájékoztatása szerint a kivetítő a stadion jegypénztár-épületének vonalában lesz, a Nagyvárad tér felé nézve.

SZUTJESZKA NIKSICS (MONTENEGRÓI)–DVSC – Az első mérkőzésen: 0–3

A DVSC-nél nem dőlnek hátra az előny ellenére sem (Fotó: Szabó Miklós)
A DVSC-nél nem dőlnek hátra az előny ellenére sem (Fotó: Szabó Miklós)

Az Európa-liga-csoportkörért harcoló magyar csapatok közül a visszavágó előtt a Debrecen lehet a legnyugodtabb. A piros-fehér együttes magabiztos, ám helyenként akadozó játékkal 3–0-ra legyőzte otthon a montenegrói Szutjeszka Niksicset, így kisebb csodára lenne szüksége ellenfelének a továbbjutáshoz.

SZAVAZÁS

Továbbjut a DVSC a Szutjeszka Niksics ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Rögtön a mérkőzés után mondtam, hogy nem dőlhetünk hátra, és nem is tesszük. Nem lesz ez egyszerű meccs” – mondta a DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér a klub hivatalos honlapjának, a dvsc.hu-nak.

„Megvan az előnyünk, amit meg akarunk tartani, sőt, arra törekszünk, hogy növeljük is. Ellenfelünk jó csapat. Debrecenben ezt megmutatták, jól hozták ki a megszerzett labdát, jól megtartották és abból építkeztek. Hazai pályán biztos másképpen játszanak majd, vélhetően offenzívabb futballt mutatnak be. Résen kell lennünk!" – tette hozzá Kondás.

„Valóban tetemes az előnyünk, de szó sincs arról, hogy megnyugodhatnánk – mondta Bódi Ádám. – Biztos vagyok benne, hogy megnyomják majd a meccs elejét, hiszen hazai közönség előtt ezt várja tőlük mindenki. Azonban nem tűnik ideges társaságnak a Szutjeszka, nincs kizárva, hogy járatni igyekeznek majd a labdát, ebben szeretnénk őket megakadályozni. Bízom benne, hogy sikerül kivívnunk a továbbjutást csütörtök este."

VOJVODINA (SZERB)–MTK BUDAPEST – Az első mérkőzésen: 0–0

Torghellééknek már nem elég a gól nélküli iksz (Fotó: Hegedüs Gábor)
Torghellééknek már nem elég a gól nélküli iksz (Fotó: Hegedüs Gábor)

Az MTK nem könnyítette meg saját dolgát, a kék-fehérek Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban nagyrészt üres lelátók előtt 0–0-s döntetlent játszottak a szerb Vojvodinával.

SZAVAZÁS

Továbbjut az MTK a Vojvodina ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Az első meccset meg szerettük volna nyerni, de ez nem sikerült, azonban nem kaptunk gólt, és ez nagy fegyvertény. Mindenképpen tovább szeretnénk jutni, ám ehhez most már nem elég, hogy megóvjuk a saját hálónkat a góltól, be is kell találni a másikba” – mondta László Csaba, az MTK vezetőedzője.

„Tudtuk, hogy erős csapat a Vojvodina, de a mérkőzés összképét tekintve egyenlő erők küzdelme volt a budapesti találkozó. Mi azért jöttünk ide, hogy továbbjussunk. Bízom a csapatban, és képesnek tartom magunkat arra, hogy nyerjünk” – mondta Kanta József.

Eközben az Exit Fesztivál tartja lázban Újvidéket, hiszen jön John Newman, a Clean Bandit és a The Prodigy, de megérkezett az MTK Budapest is, így a háttérben tiszta erőből készülnek az Európa-liga-visszavágóra.

Július 9-én tűzijátékkal és Clean Bandit-koncerttel indul a 15. Exit Fesztivál Újvidéken, s több nagy név is szerepel a fellépők között. Ebből következik, hogy óriási a hangulat, de ezzel együtt a felfordulás és a káosz is a városban. Ötvenezer látogatót – köztük több tízezer külföldit – várnak naponta, ezzel kompatibilis a rendőri jelenlét is, miközben gőzerővel zajlanak az FK Vojvodina–MTK Budapest Európa-liga-selejtező visszavágójának előkészületei.

A Magyarországról érkező szurkolók a 13-as számú kapunál léphetnek be a stadionba. A szektor befogadóképessége nyolcszáz fő. A szervezők ígérik, hogy büfé is működik, ahol szerb dinárral lehet fizetni, euró és/vagy forint nem javasolt. A belépés ingyenes, ám akik korábban fizettek a jegyért, őrizzék meg, mert a klub tájékoztatása szerint csak Budapesten kaphatják vissza az árát.

EURÓPA-LIGA, 2015–2016

SELEJTEZŐ
Június 22.: az 1. és a 2. forduló sorsolása (Nyon); keretek leadása az 1. fordulóra
Június 30–július 2.: 1. forduló, első mérkőzések – itt kapcsolódik be a DVSC, a Ferencváros és az MTK
Július 7–9.: 1. forduló, visszavágók
Július 10.: keretek leadása a 2. fordulóra
Július 16.: 2. forduló, első mérkőzések
Július 17.: a 3. forduló sorsolása (Nyon)
Július 23.: 2. forduló, visszavágók
Július 24.: keretek leadása a 3. fordulóra
Július 30.: 3. forduló, első mérkőzések
Augusztus 6.: 3. forduló, visszavágók
Augusztus 7.: a playoffkör sorsolása (Nyon)
Augusztus 10.: keretek leadása a playoffkörre
Augusztus 20.: playoffkör, első mérkőzések
Augusztus 27.: playoffkör, visszavágók

EZ VÁRHAT A MAGYAR CSAPATOKRA
2. SELEJTEZŐKÖR

Go Ahead Eagles (holland)/FERENCVÁROS–Balzan (máltai)/Zeljeznicar (bosnyák)
MTK BUDAPEST
/Vojvodina (szerb)–Spartaks Jurmala (lett)/Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
Skonto Riga (lett)/St. Patrick's Athletic (ír)–DEBRECENI VSC/Szutjeszka Niksics (montenegrói)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik