Európa-liga: régi ismerős próbálja meg kiejteni a DAC-ot

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.09.15. 17:34
null
A DAC cseh csapatot fogad csütörtökön az El-ben (Fotó: Lelkes Ernő)
Ivan Schranz évekig játszott a szlovák élvonalban, most a cseh Jablonec légiósaként a DAC kiejtését tervezi az El-selejtezőben.

Ivan Schranz 2012 és 2017 között a Nagyszombat (Spartak Trnava) játékosaként jó néhány meccsen játszott a DAC ellen, most pedig, immár a cseh FK Jablonec erősségeként a dunaszerdahelyiek elleni Európa-liga-selejtezőre készül – vele beszélgettünk.

„Rendkívül kemény ellenfél vár ránk, hiszen a DAC eddig valamennyi tétmeccsét megnyerte az idényben – mondta a Nemzeti Sportnak a 27 éves szlovák csatár, aki szeptember elején a csehek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen (1–3) lépett pályára először a válogatottban, s mindjárt gólt szerzett. – Előnyt jelent nekünk, hogy zárt kapus lesz a mérkőzés, mert a DAC így nem kapja meg az óriási támogatást a szurkolóitól. A csapat új arénájában még nem játszottam, a régiben viszont igen, kétezertizenháromban négy-egyre nyertünk a Nagyszombattal, s gólt is szereztem. Ez a tervem most is, jó formában vagyok, szeretnék hasznos futballal hozzájárulni a továbbjutásunkhoz.”

A dunaszerdahelyiek ebben az idényben hétből hét tétmérkőzést megnyertek. Schäfer András, a csapat magyar válogatott középpályása elmondta: habár roppant nehéz ütközet vár rájuk, céljuk természetesen a továbbjutás kiharcolása.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

20.45: DAC
(Dunaszerdahely, szlovákiai)–Jablonec (cseh) – élőben az NSO-n!
Dunaszerdahely,
Mol Aréna. Vezeti:  Di Bello (Tegoni, Longo – mindhárom olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik