Európa-liga: Jusson tovább mindkét csapat - Köteles László

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 11:48
Nagy a tét a Genk számára, ha győz a Videoton ellen, már csütörtökön csoportelső lehet. Készülnek is a belgák, s nem akarják az utolsó meccsre hagyni a döntést. Köteles László, a Genk magyar légiósa azt szeretné a legjobban, ha mindkét csapat kiharcolná a továbbjutást.

„Azt túlzás lenne állítani, hogy megijedtünk a Videoton jó hazai mérlegétől, de azért alaposan felkészülünk belőle – mondta Köteles László, a Genk kapusa. – Szerdán Székesfehérváron lesz majd hosszabb taktikai megbeszélés, akkor elemezzük a Vidi mérkőzéseit, és persze a sajátunkat is. Számunkra talán nagyobb a tétje ennek az összecsapásnak, és papíron mi vagyunk az esélyesek is. A szurkolóink továbbjutást várnak tőlünk, hiszen vereség nélkül hoztuk le a Sporting elleni két mérkőzést, amitől mindenki tartott. Sőt, ma már azt szeretnék, ha megnyernénk a csoportot. A Videotonnak sem kicsi a tét ezen a találkozón, de a fehérváriak felszabadultabban játszhatnak.” Köteles László, a Genk kapusa. – Szerdán Székesfehérváron lesz majd hosszabb taktikai megbeszélés, akkor elemezzük a Vidi mérkőzéseit, és persze a sajátunkat is. Számunkra talán nagyobb a tétje ennek az összecsapásnak, és papíron mi vagyunk az esélyesek is. A szurkolóink továbbjutást várnak tőlünk, hiszen vereség nélkül hoztuk le a Sporting elleni két mérkőzést, amitől mindenki tartott. Sőt, ma már azt szeretnék, ha megnyernénk a csoportot. A Videotonnak sem kicsi a tét ezen a találkozón, de a fehérváriak felszabadultabban játszhatnak.”

A Genk esélyesebb a találkozón, ami a nemzetközi kupában kicsit még szokatlan a belga csapat játékosai számára, és ez nyomasztó is lehet.

„Nem sűrűn fordul elő velünk, hogy esélyes csapatként emlegetnek bennünket, hiszen tavaly a Bajnokok Ligájában a Valencia, a Leverkusen és a Chelsea roppant erős ellenfél volt – folytatta a kapus. – Remélem, ez nem blokkol le senkit. A csoportkörben talán csak a Videoton elleni hazai találkozón voltunk mi az esélyesek, de Bázelben sem sokan voksoltak ránk, és az előzetes elemzések szerint a Sportingnak is nagyobb sansza volt ellenünk.”

A sorsolás után kevesen fogadtak volna arra, hogy a novemberi Videoton–Genk mérkőzés csoportdöntő is lehet, de Köteles László szerint ez a legjobb forgatókönyv.

„Én is csak reménykedtem abban, hogy így lesz, boldog lennék, ha ez a két csapat lépne tovább, és örülök, hogy jelen állás szerint erre nagy esély kínálkozik. Az nem lenne baj, ha a csoport másik csütörtöki találkozója döntetlenre végződne, mert ez a Videotonnak és nekünk is jó lenne.”

Köteles Lászlót csak az bosszantja, hogy csütörtökön nem ő véd (korábban bokasérülés miatt hagyta ki a két együttes mérkőzését). Most már egészséges, de közben a 208 centiméter magas riválisa, Kristof Van Hout jó teljesítményt nyújtott, így élvezi Mario Been vezetőedző bizalmát.

EURÓPA-LIGA, G-CSOPORT
5. FORDULÓ (NOVEMBER 22.)
Videoton–RKC Genk 19.00 (Tv: Stoty4)
FC Basel–Sporting 19.00
6. FORDULÓ (DECEMBER 6.)
Sporting–Videoton 21.05
RKC Genk–FC Basel 21.05
AZ ÁLLÁS
M Gy D V L–K Gk P
1. RKC Genk 4 2 2 8–4 +4 8
2. VIDEOTON 4 2 2 5–5 0 6
3. FC Basel 4 1 2 1 4–4 0 5
4. Sporting CP 4 2 2 2–6 –4 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik