El: Webb nem tudta, hogy neki szól az ováció Firenzében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.28. 17:00
null
Howard Webb a FIFA zürichi központjában, a vb-n részt vevő játékvezetők tréningjén (Fotó: Reuters)
Howard Webb kellemes emlékeket őriz a Fiorentina–Juventus Európa-liga-mérkőzésről. Az angol játékvezetőt szeretettel fogadta a firenzei közönség, a nyolcaddöntő visszavágóján aztán közelről láthatta Andrea Pirlo csodás szabadrúgásgólját.

 

A labdarúgó-játékvezetőket általában szidalmazni szokták, Howard Webbnek azonban kellemes fogadtatásban volt része Firenzében.

„Fantasztikus este volt. Amikor a melegítés közben meghallottam a közönség ovációját, nem fogtam fel, hogy nekem szól. Körbenéztem, azt gondoltam, hogy egy fontos személy jelent meg a pályán. Imádom ezeket a pillanatokat. A játékvezetés szenvedély, ám a játékosok, a közönség és az újságírók együttműködése nélkül nagyon nehéz tud lenni. Fontos, hogy megértsék a bíráskodás nehézségeit, mi is csak emberek vagyunk, hibázunk néha” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak a 42 éves angol játékvezető, aki örömmel visszatérne Olaszországba, akár bajnoki mérkőzésre is. – Hogy szeretnék-e vezetni a Serie A-ban? Nehéz bajnokság, így nagy erőpróbát jelent, de szívesen kipróbálnám.”

A Fiorentina–Juventus mérkőzés 1–0-s vendéggyőzelemmel ért véget, ezzel a torinóiak jutottak az Európa-liga negyeddöntőjébe. A mindent eldöntő gólt Andrea Pirlo szerezte, szabadrúgásból.

„Pirlo szabadrúgása elképesztő volt, szerencsések vagyunk, hogy ilyen mesterműveknek lehetünk szemtanúi és a világ legjobb játékosait láthatjuk közelről. Így volt ez a Fiorentina–Juventus mérkőzésen is.”

Webb vezette a 2010-es vb döntőjét, és ott lesz a brazíliai világbajnokságon is – olasz kollégájával, Nicola Rizzolival egyetemben –, ahol Anglia többek között Olaszországgal is megküzd a csoportjában. A találkozóval kapcsolatban kitért az olasz bírókra is, akikről nagyon jó véleménye van.

„Nem tudom, talán Rizzoli barátommal nézem majd a meccset. Remek játékvezető, csakúgy, mint a kollégái. Az olasz iskola világszínvonalú.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik