El: „Trófeával, góllal és egy várandós asszonnyal térek haza Sevillába”

Vágólapra másolva!
2020.08.22. 00:14
null
El-legendák (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga döntőjét a sorozat modern kori specialistája, a Sevilla nyerte, amely 3–2-re megverte a kölni fináléban az Internazionalét. A Sevilla hatodik alkalommal hódította el az UEFA-kupát, illetve az El-t, nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!


„Megérdemelte a csapat a sikert, keményen harcoltunk egész évben, és sokat tanultunk a kiélezett helyzetekből, napról napra megpróbáltunk még jobbá válni. A szurkolóink is megérdemelték a sikert, ők is ugyanúgy szeretik a futballt, mint mi. Csapatkapitányként sokat jelent nekem felemelni ezt a trófeát, azoknak a barátaimnak ajánlom a sikert, akik már nem lehetnek velem, mint José Antonio Reyes. Julen Lopetegui a nap huszonnégy órájában azon dolgozik, hogy kihozza belőlünk a legjobbat” – nyilatkozta a fáradhatatlan Jesús Navas.

„Elöntöttek az érzelmek, mert sokat dolgoztunk, és megérdemeltük a sikert egy fantasztikus Inter ellen – mondta a lefújás után örömében sírva fakadó győztes mester, Julen Lopetegui. Boldogok vagyunk, az utóbbi három hónap munkája most hozta meg a gyümölcsét. Nagyszerű a csapatom, hittek a sikerben, hittek a munkájukban és abban, amit képviselnek. Ha nem nyertünk volna, akkor is ugyanígy szeretném a srácokat, de szerencsére ma trófeával térünk haza. Mindig is hittünk ebben, ez a csapat soha nem adja fel, ahogyan a klubhimnusz is mondja. De látták, hogyan harcoltak a játékosaim az előző mérkőzéseken, képesek minden akadályt átugrani. Őszintén hiszem, hogy megérdemeltük a győzelmet. Szép lett a szezonzárásunk. Luuk de Jong nagy játékos, régóta várt már erre a lehetőségre, és élni is tudott ezzel.”

Emlékezet


„Az edzőm ma reggel árulta el, hogy kezdeni fogok, de mondom neki mindig, hogy én állandóan készen állok a harcra. A fejelés a specialitásom, az első beadás Navastól tökéletes volt, szerencsére el tudtam helyezni a túlsó sarokba a labdát. A másodiknál Éver Banega adott nagy passzt, ez egy különleges találat volt. Hihetetlen, voltak kemény mérkőzéseink ebben az idényben, de csapatként megálltuk a helyünket, olyanok voltunk, mint egy család, nem számított, ki kezd és ki a csere, egymásért dolgoztunk” – értékelt elégedetten Luuk de Jong.

„Minden játékosunk a legjobbját nyújtotta, ez csodálatos. Nagyon fontos nekünk ez a trófea, nagyon elégedett vagyok mindennel, amit ez a klub nyújtott nekem. Trófeával, góllal és egy várandós asszonnyal térek haza Sevillába” – így Diego Carlos, a Sevilla több nagycsapat által csábított, apai örömök előtt álló bekkje.

„Nagy csalódás, de mennünk kell tovább. Ahogyan tegnap is mondtam, ez a mérkőzés a további sikerek kiindulási alapja lesz. Könnyű lenne elsorolni, milyen pillanatokon ment el ez a mérkőzés, de ha bemegy Romelu Lukaku nagy helyzete, akkor más lett volna a vége. Két támadó szellemű és nyíltan futballozó csapat találkozott, a második félidőben többet kellett volna tartanunk a labdát, és akkor fáradtabb lett volna a Sevilla a végére, nekünk meg még lett volna üzemanyag a tartályban. Balszerencsés volt a harmadik kapott gólunk, a kapu mellé tartott a labda, és eltalálta Romelu lábát. Pech, végül ez döntött ezen a mérkőzésen. Stabil alapokat építettünk a következő szezonra, a Sevilla pedig ismét megmutatta, hogy milyen kemény ellenfél, tanulnunk kell ebből a tapasztalatból” – nyilatkozta a lefújást követően az Inter kapusa, Samir Handanovic.

„Kemény és kiegyensúlyozott mérkőzés volt, a második félidőben így egyetlen pillanat el tudta dönteni – nyilatkozott Antonio Conte, az Inter mestere. – Sok helyzetünk volt, aztán balszerencsések voltunk a Romelun megpattant lövéssel. Nincs mit megbánnunk, játékosaim mindent beleadtak, egy olyan csapat ellen, amelyik már sok ilyen nagy mérkőzést játszott. Szerintem a Sevilla nagyobb tapasztalata döntött ma. Játékosaimnak arra kell koncentrálniuk, hogy keményen dolgoztak az egész idény során, és rengeteget fejlődtek. Fiatal játékosaim sok-sok tapasztalatot gyűjtöttek ebben a szezonban, a következőben is ezen az ösvényen kell haladnunk, ugyanilyen elszántan.”

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ, KÖLN
Sevilla (spanyol)–Internazionale (olasz) 3–2 (2–2)

Köln, RheinEnergieStadion, zárt kapuk mögött. V: Makkelie (holland)
SEVILLA: Bono – Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos (Gudelj, 86.), Reguilón – Jordán, Fernando, Banega – Suso (F. Vázquez, 78.), L. de Jong (en-Nesziri, 85.), Ocampos (Munir, 71.). Vezetőedző: Julen Lopetegui
INTER: Handanovic – Godín (Candreva, 90.), De Vrij, Bastoni – D’Ambrosio (V. Moses, 78.), Barella, Brozovic, Gagliardini (Eriksen, 78.), A. Young – R. Lukaku, L. Martínez (Alexis Sánchez, 78.). Vezetőedző: Antonio Conte
Gólszerző:
L. de Jong (12., 33.), R. Lukaku (74. – öngól), ill. R. Lukaku (5.), Godín (36.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik