HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.07.16 19:36 Frissítve: 2018.07.16 19:59

El: Sokkal agresszívabb, koncentráltabb játék kell – Supka

Supka Attila, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint sokkal agresszívabb, koncentráltabb játékra van szükségük ahhoz, hogy a macedón Rabotnicski elleni Európa-liga-selejtező keddi visszavágóján kiharcolják a továbbjutást.

HIRDETÉS

 

„A múlt heti, szkopjei mérkőzés előtt azt terveztük, hogy mélységből megbontjuk a Rabotnicski védekezését. Sajnos ezt nem sikerült megvalósítanunk, ezen most feltétlenül javítanunk kell” – jelentette ki Supka Attila a hétfői, kispesti sajtótájékoztatón. A szakember hozzátette: a védelemnek is jobban kell majd zárnia, mint Macedóniában, a hatékonyabb támadójátékhoz pedig a középpályásoknak is jobban be kell kapcsolódniuk a játékba.

A Honvéd szakvezetője kifejtette, elemezték a Rabotnicski játékát, valamint azt, hogy mivel lehet megbontani a vendégek védekezését.

„Úgy érzem, a csapatban megvan az erő és a potenciál ahhoz, hogy kivívjuk a továbbjutást” – fogalmazott Supka, aki bízik benne, hogy játékosai vállalják azokat a mélységi beindulásokat, amelyekkel ellenfelük mögé tudnak kerülni és gólhelyzeteket alakíthatnak ki. Emellett reméli, hogy csapata a rögzített játékhelyzetekből is be tud majd találni az ellenfél hálójába.

Supka az MTI kérdésére elmondta, hogy Baráth Botond, Holdampf Gergő és Banó-Szabó Bence játékára ezúttal sem számíthat, ráadásul a hétfői edzésen a guineai Fousseni N'Ganon Bamba is megsérült. Eltiltott játékosa most nincs, Ivan Lovric viszont felépült, így leülhet a kispadra.

A nyáron a Honvédhoz több mint egy évtized után visszatérő Vadócz Krisztián szerint a szkopjei első meccs tanulsága az volt, hogy „ha nem vagyunk elég jók minden csaparészben, akkor vereséget szenvedünk”.

„Már az első perctől érzékeltetnünk kell a macedónokkal, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a múlt heti. Ha sikerül jobban odaérnünk a tizenhatosukhoz, akkor továbbjuthatunk, s ezzel feledtetni tudnánk a múlt heti vereséget” – mondta Vadócz, aki bízik abban, hogy a zárt kapus mérkőzés ellenére szurkolóik biztatása kívülről is behallatszik majd a Bozsik Stadionba.

Gjorgji Jovanovszki, a Rabotnicski vezetőedzője a vendégek sajtótájékoztatón hangsúlyozta: kiegyenlített párharcra számít, amelyben mindkét együttesnek egyenlő esélyt ad a továbbjutásra. Hozzáfűzte: megnézte a Honvéd korábbi bajnoki, illetve felkészülési mérkőzéseinek felvételeit, s ezek alapján 95 százalékban azt kapta a magyar csapattól, amire számított.

Jovanovszki kiemelte: bár a 2–1-es hazai győzelmüknek köszönhetően egy gól nélküli kispesti eredmény nekik kedvezne, nem fognak 0–0-ra játszani, inkább úgy állnak nekik a visszavágónak, mintha most kezdődne a két csapat párharca. A macedón szakvezető sajnálja, hogy nézők nélkül kell lejátszani a visszavágót, mert szerinte a Honvéd szurkolói nagyon jó hangulatot teremtettek a szkopjei találkozón. Úgy érzi, a továbbjutás azon dől majd el, hogy csapata kedden mennyire tud egységes játékot nyújtani.

A találkozó 18 órakor kezdődik a Bozsik-stadionban, a román Marius Avram játékvezetése mellett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.21 08:19:56

Európa-liga PÓR KÁROLY

A három kulcsember hiánya és a kihagyott helyzetek sora eredményezte a vereséget.

2018.09.20 23:11:31

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A szurkolók mégis győzelmet vártak, mert a szurkoló már csak ilyen.

2018.09.20 18:41:16

Európa-liga nemzetisport.hu

A halovány PAOK-nak lövése is alig akadt, Maurizio Sarri csapata több góllal is nyerhetett volna.

2018.09.20 18:28:43

Európa-liga PIETSCH TIBOR

Két góllal jobb volt a fehérorosz csapat a magyar bajnoknál, 14 727 néző látogatott el a Groupamába.

2018.09.19 23:51:17

Európa-liga THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A Vidi legutóbbi sikeres nemzetközi szereplése kapcsán elhangzott: nem a pénz játszik, pontosabban a pénz nem játszik. Ezen azt értettük, hogy 2012-ben az Európa-liga főtáblájára jutó együttesek közül a magyar a játékoskeretek értékét tekintve csupán négyet előzött meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS