MTI 2018.07.16 19:36 Frissítve: 2018.07.16 19:59

El: Sokkal agresszívabb, koncentráltabb játék kell – Supka

Supka Attila, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint sokkal agresszívabb, koncentráltabb játékra van szükségük ahhoz, hogy a macedón Rabotnicski elleni Európa-liga-selejtező keddi visszavágóján kiharcolják a továbbjutást.

 

„A múlt heti, szkopjei mérkőzés előtt azt terveztük, hogy mélységből megbontjuk a Rabotnicski védekezését. Sajnos ezt nem sikerült megvalósítanunk, ezen most feltétlenül javítanunk kell” – jelentette ki Supka Attila a hétfői, kispesti sajtótájékoztatón. A szakember hozzátette: a védelemnek is jobban kell majd zárnia, mint Macedóniában, a hatékonyabb támadójátékhoz pedig a középpályásoknak is jobban be kell kapcsolódniuk a játékba.

A Honvéd szakvezetője kifejtette, elemezték a Rabotnicski játékát, valamint azt, hogy mivel lehet megbontani a vendégek védekezését.

„Úgy érzem, a csapatban megvan az erő és a potenciál ahhoz, hogy kivívjuk a továbbjutást” – fogalmazott Supka, aki bízik benne, hogy játékosai vállalják azokat a mélységi beindulásokat, amelyekkel ellenfelük mögé tudnak kerülni és gólhelyzeteket alakíthatnak ki. Emellett reméli, hogy csapata a rögzített játékhelyzetekből is be tud majd találni az ellenfél hálójába.

Supka az MTI kérdésére elmondta, hogy Baráth Botond, Holdampf Gergő és Banó-Szabó Bence játékára ezúttal sem számíthat, ráadásul a hétfői edzésen a guineai Fousseni N'Ganon Bamba is megsérült. Eltiltott játékosa most nincs, Ivan Lovric viszont felépült, így leülhet a kispadra.

A nyáron a Honvédhoz több mint egy évtized után visszatérő Vadócz Krisztián szerint a szkopjei első meccs tanulsága az volt, hogy „ha nem vagyunk elég jók minden csaparészben, akkor vereséget szenvedünk”.

„Már az első perctől érzékeltetnünk kell a macedónokkal, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a múlt heti. Ha sikerül jobban odaérnünk a tizenhatosukhoz, akkor továbbjuthatunk, s ezzel feledtetni tudnánk a múlt heti vereséget” – mondta Vadócz, aki bízik abban, hogy a zárt kapus mérkőzés ellenére szurkolóik biztatása kívülről is behallatszik majd a Bozsik Stadionba.

Gjorgji Jovanovszki, a Rabotnicski vezetőedzője a vendégek sajtótájékoztatón hangsúlyozta: kiegyenlített párharcra számít, amelyben mindkét együttesnek egyenlő esélyt ad a továbbjutásra. Hozzáfűzte: megnézte a Honvéd korábbi bajnoki, illetve felkészülési mérkőzéseinek felvételeit, s ezek alapján 95 százalékban azt kapta a magyar csapattól, amire számított.

Jovanovszki kiemelte: bár a 2–1-es hazai győzelmüknek köszönhetően egy gól nélküli kispesti eredmény nekik kedvezne, nem fognak 0–0-ra játszani, inkább úgy állnak nekik a visszavágónak, mintha most kezdődne a két csapat párharca. A macedón szakvezető sajnálja, hogy nézők nélkül kell lejátszani a visszavágót, mert szerinte a Honvéd szurkolói nagyon jó hangulatot teremtettek a szkopjei találkozón. Úgy érzi, a továbbjutás azon dől majd el, hogy csapata kedden mennyire tud egységes játékot nyújtani.

A találkozó 18 órakor kezdődik a Bozsik-stadionban, a román Marius Avram játékvezetése mellett.

2019.05.07 11:49:21

Európa-liga nemzetisport.hu

Az El-selejtező főágáról mindössze 13 csapat jut be a 48-as csoportkörbe.

2019.05.09 21:35:19

Európa-liga nemzetisport.hu

Loftus-Cheek a 28. percben volt eredményes a Stamford Bridge-en.

2019.05.09 21:22:33

Európa-liga nemzetisport.hu

Megszerezte az Arsenal a kulcsfontosságú idegenbeli gólt.

2019.05.09 20:46:40

Európa-liga nemzetisport.hu

A londoniak hazai sikerük után a Mestallában is győzni tudtak, megérdemelten jutottak be a fináléba.

2019.05.09 20:24:35

Európa-liga nemzetisport.hu

A gyenge kezdés után remekelt az Eintracht, de Kepa két tizenegyest is hárított a párbajban.