El-selejtező: Szabics büntetőt harcolt ki, továbbjutott a Sturm

Vágólapra másolva!
2010.08.05. 20:33
Szabics Imrének is fontos szerep jutott abban, hogy a Sturm Graz csütörtök este megőrizte az első mérkőzésen szerzett kétgólos előnyét, és továbbjutott a Dinamo Tbiliszivel szemben a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában.

A Dinamo Tbiliszi a brazil Robertinho büntetőjével a csütörtöki visszavágó 11. percében vezetést szerzett, ám a Sturm a szünet előtt egyenlített: Samir Muratovic gólra váltotta a Szabics által kiharcolt tizenegyest. A magyar légióssal szemben szabálytalankodó Kahelisvili piros lapot kapott. A grúz csapatból Hmaladzét is kiállították, őt a 63. percben. Szabics a 80. percbeli lecseréléséig volt a pályán.

Ugyanebben az időben egy másik grúz csapat is kiesett: a Zesztafoni a második meccsen is kikapott az ukrán Karpatitól, a győztes gólt a legutóbbi ukrán bajnokság asszisztkirálya, a Sahtartól kölcsönkapott Denisz Kozsanov szerezte a 90. percben.

A nap folyamán korábban a Galatasaray gólzáporral jutott tovább, míg az azeri FK Karabah nagy meglepetésre kettős győzelemmel jutott túl a krakkói Wislán.

EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
Dinamo Tbiliszi (grúz)–Sturm Graz (osztrák) 1–1
Tj: a Sturm, 3–1-es összesítéssel
 
Zesztafoni (grúz)–Karpati Lviv (ukrán) 0–1
Tj: a Karpati, 2–0-val
A nap többi mérkőzésének eredményét folyamatosan közöljük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik