El: nyert a Napoli Pozsonyban, kikapott a Young Boys

Vágólapra másolva!
2014.10.02. 20:54
A labdarúgó Európa-liga 2. fordulójában a Napoli Marek Hamsík vezetésével (gól és gólpassz) 2–0-ra legyőzte idegenben a Slovan Bratislavát, míg a Young Boys 3–1-es vereségbe szaladt bele a Sparta Praha vendégeként az I-csoportban.

SLOVAN BRATISLAVA–NAPOLI SLOVAN BRATISLAVA–NAPOLI

A Napoli pozsonyi vendégjátékát egyvalaki biztosan nagyon várta már, az olaszok csapatkapitánya, Marek Hamsík ugyanis a Slovan Bratislavában nevelkedett, onnan került végül Olaszországba. A találkozó első 20 percében szinte semmi sem történt, onnantól kezdve a nápolyiak akarata egyre jobban érvényesült, ami végül góllá is érett.

A 35. percben Kalidou Koulibaly remek indítással lepte meg Hamsíkot, aki két védő között kilépve csúsztatott a jobb alsó sarokba 11 méterről Dusan Pernis fölött, aki későn indult ki a kapujából (0–1). A gól után nem meglepő módon az olaszok maradtak támadásban, de újabb találat nem született a szünetig.

A fordulás után a játékosok nosztalgiáztak kicsit, mert az első játékrészhez hasonlóan egy darabig semmi nem történt a pályán. Aztán az 58. percben a csereként beálló Marko Milinkovics kiegyenlíthetett volna, egy remek bal oldali beadás után hagyták teljesen egyedül a védők, de hét méterről nem sikerült fejjel eltalálnia a kaput. Nem sokkal később érkezett a válasz a túloldalról, Dries Mertens okos tekerése csattant a keresztlécen, Pernis már vert helyzetben volt.

A 73. percben beállt Gonzalo Higuaín, aki 47 másodperccel később ezt góllal tette emlékezetessé, Hamsík remek bal oldali beadását fejelte öt méterről a jobb alsó sarokba, Pernisnek esélye sem volt a hárításra. 0–2

A Slovan a második félidőben közel járt a gólhoz (Milinkovics a kapufát is eltalálta), de a Napoli összességében teljesen sima és megérdemelt győzelmet aratott.

SPARTA PRAHA–YOUNG BOYS

A svájciak az első körben 5–0-ra nyertek a Slovan ellen, de Prágában már a 28. percben kétgólos hátrányban találták magukat. A szünetet követően Hoarau ugyan szépített, de több gólt már nem szerzett a Young Boys, a Sparta Praha végül a 85. percben állította be a 3–1-es végeredményt.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

I-CSOPORT
Slovan Bratislava–Napoli 0–2 (Hamsík 35., Higuaín 74.)
Sparta Praha–Young Boys 3–1 (Vácha 27., Lafata 28., 85., ill. Hoarau 52.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik