El: Nem származott előnyünk az Atlético piros lapjából – Wenger

Vágólapra másolva!
2018.04.27. 07:59
null
Arsene Wenger szerint a piros lap megtörte a mérkőzés ritmusát (Fotó: AFP)
Az Arsenal a 10. perctől emberelőnyben futballozva 1–1-es döntetlent játszott az Atlético Madriddal az Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén. Arsene Wenger csalódottan nyilatkozott a találkozó után, Diego Simeone pedig hősökként tekint játékosaira.

 

 

„Úgy játszottunk, ahogy akartunk, bár az eredmény nem tükrözi a teljesítményünket – értékelt Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere. – Ellenfelünk remekül védekezett, kevés lehetőséget kínált fel számunkra. Egyetlen helyzetéből gólt szerzett, igaz, a találat előtt szerintem szabálytalanság történt. Ettől függetlenül magunkkal kell törődnünk. Az egy nulla jó eredmény lett volna, nem szabad ilyen hibákat elkövetnünk. Huszonkét helyzetünk volt, nem ez az első ilyen mérkőzésünk. Meg volt az esélyünk, hogy eldöntsük a párharcot. Érthetően csalódottak vagyunk. Önbizalommal kell készülnünk a visszavágóra.”

„Frusztráló a döntetlen, de nem kell kiönteni a gyereket a fürdővízzel. Meg kellett volna szereznünk a második gólt. Nem véletlen, hogy az Atlético ilyen jól bekkel. A piros lap megtörte a mérkőzés ritmusát, nem származott előnyünk belőle. Madridban győznünk kell, nincs veszítenivalónk. A szurkolóink fantasztikusak voltak”
– tette hozzá az idény végén távozó Wenger.

Diego Simeone a meccs nagy részét a lelátóról nézte végig (Fotó: AFP)
Diego Simeone a meccs nagy részét a lelátóról nézte végig (Fotó: AFP)


Diego Simeone, az Atlético Madrid kispadtól elküldött vezetőedzője hősöknek nevezte játékosait.

„Nehéz mit mondani a játékvezetői döntésekre
– így Simeone. A bíró úgy döntött, kiállítja Vrsajlkót, majd az első reklamálásnál elküldött engem a kispadtól. Tisztelem a játékvezetőket. A futballban mindenki hibázhat. Ez a kilencven perc egy érzelmi hullámvasút volt számomra. Ezek a srácok harcosok és hősök. Nyolcvan percen át fantasztikusan küzdöttek emberhátrányban. Remélem, a Wanda Metropolitanóban a drukkereink pokoli hangulatot teremtenek! Nem képes bármelyik csapat arra, hogy nyolcvan percen át így helytálljon az Arsenal stadionjában, egy nagyszerűen játszó csapat és egy egészen különleges edző ellen. Libabőrös leszek, ha a jövő heti visszavágóra gondolok.”

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ARSENAL (angol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 1–1 (0–0)
London
, Emirates Stadion. V: Turpin (francia).
Arsenal: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal – Ramsey, G. Xhaka, Wilshere – Özil, Welbeck – Lacazette. Menedzser: Arsene Wenger.
Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, Giménez, Godín, Lucas Hernández – Á. Correa (Szavics, 75.), Saúl Níguez, Partey, Koke – Gameiro (Gabi, 65.), Griezmann (F. Torres, 86.). Vezetőedző: Diego Simeone.
Gólszerző: Lacazette (61.), ill. Griezmann (82.)
Kiállítva: Vrsaljko (10.)
A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Marseille (francia)–Salzburg (osztrák) 2–0 (Thauvin 15., N'Jie 63.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik