El: Nem játszottunk jól, ennél többre vagyunk képesek – Berg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 07:12
Henning Berg, a Videoton vezetőedzője nem volt teljesen elégedett annak ellenére sem, hogy csapata 3–1-es összesítéssel továbbjutott az Európa-liga második selejtezőköréből, miután a szerb Csukaricski elleni idegenbeli összecsapásán 1–1-es döntetlent játszott.

„A játékosaink biztosan szeretik az izgalmakat, hiszen ma ebből volt éppen elég – mondta Henning Berg a mérkőzés után. – Gyakorlatilag saját magunkat helyeztük nagy nyomás alá a mérkőzés elején, jött is a hazaiak gólja. Ezután persze a nyomás már az ellenfél részéről is ott volt, hiszen ha még egyszer betalálnak, akkor kezdődik elölről az egész párharc. Végül azonban sikerült ezzel megbirkóznunk, a Csukaricskinek pedig olyan sok nagy helyzete nem is volt a meccs folyamán.” Henning Berg a mérkőzés után. – Gyakorlatilag saját magunkat helyeztük nagy nyomás alá a mérkőzés elején, jött is a hazaiak gólja. Ezután persze a nyomás már az ellenfél részéről is ott volt, hiszen ha még egyszer betalálnak, akkor kezdődik elölről az egész párharc. Végül azonban sikerült ezzel megbirkóznunk, a Csukaricskinek pedig olyan sok nagy helyzete nem is volt a meccs folyamán.”

A Videoton trénere a vidi.hu-nak úgy vélekedett, a végeredménnyel elégedett, ám…

„Nem játszottunk olyan jól, ahogyan tudunk, de a legfontosabb számunkra az volt, hogy meglegyen a továbbjutás. Nem veszítettük el a meccset, szépen végigvittünk egy kontratámadást, szóval az eredménnyel elégedett vagyok, de tudjuk, hogy ennél többre vagyunk képesek.”

Szasa Micsovics, a Csukaricski másodedzője úgy látja, a párharc már az első mérkőzésen eldőlt.

„A párharc gyakorlatilag már Magyarországoneldőlt a két egyéni hiba miatt. Ellenfelünk az egyetlen magyar csapat, amelyik még versenyben van Európában, ez pedig nem véletlenül van így. Remek csapat a Videoton, megérdemelték a továbbjutást.”

„A játékosaink mindent megtettek, amit kértünk tőlük, mentünk előre a második gólért, két gyors játékost is bevetettünk a második félidőben, hogy ezzel még nagyobb nyomást helyezzünk a vendégekre, de nem volt szerencsénk, aztán jött az egyenlítés – ilyen a futball. A kiesés ellenére büszkék vagyunk mindenkire.”

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

Csukaricski (szerb)–Videoton 1–1 (Fofana 13., ill. Géresi 76.)
Továbjutott: a Videoton, 3–1-es összesítéssel

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik