El: Nem érzem azt, hogy esélytelenek lennénk – Kovácsik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.27. 13:40
Kovácsik Ádám, a Videoton labdarúgócsapatának kapusa a fehérvári egyesület hivatalos honlapján beszélt a dán Midtjylland elleni Európa-liga-párharcot megelőző várakozásairól, valamint arról, hogy a többi magyar csapat európai kupaporondon mutatott teljesítménye miatt nagyobb teher nehezedik-e rájuk.

Biztos, hogy nagyon nehéz párharc vár ránk a dán Midtjylland ellen – mondta Kovácsik Ádám, a vidi-hu-nak. – Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk egy éve az El-ben bejutott a legjobb harminckettő közé, és az idei első két selejtezőkörből is nagyon simán ment tovább. Ennek ellenére egyáltalán nem érzem azt, hogy esélytelenek lennénk. A papírforma talán a dánok javára billentené az esélyeket, de akaraterővel és szorgalommal ezt kompenzálni tudjuk. Én külön is fel szoktam készülni az ellenfél játékosaiból, kapusként fontos, hogy tisztában legyek azzal, ki milyen lábas, erőből szokott-e lőni, vagy inkább csavarja a labdát.”Biztos, hogy nagyon nehéz párharc vár ránk a dán Midtjylland ellen – mondta Kovácsik Ádám, a vidi-hu-nak. – Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk egy éve az El-ben bejutott a legjobb harminckettő közé, és az idei első két selejtezőkörből is nagyon simán ment tovább. Ennek ellenére egyáltalán nem érzem azt, hogy esélytelenek lennénk. A papírforma talán a dánok javára billentené az esélyeket, de akaraterővel és szorgalommal ezt kompenzálni tudjuk. Én külön is fel szoktam készülni az ellenfél játékosaiból, kapusként fontos, hogy tisztában legyek azzal, ki milyen lábas, erőből szokott-e lőni, vagy inkább csavarja a labdát.”

„Az, hogy egyedüli magyar csapatként már csak mi vagyunk érdekeltek a nemzetközi porondon, egyáltalán nem teher számunkra, nem gondolom úgy, hogy emiatt nyomás alatt játszanánk. Sokkal inkább pozitív dopping ez, de bevallom, mindenki jobban örült volna a csapatból, ha több magyar együttes is állva marad.

„A heti két tétmérkőzés egyfelől megterhelő, másrészt viszont nagyon örülnénk annak, ha egész ősszel ebben a csütörtök-vasárnap ritmusban kellene játszanunk. Fontos lenne, hogy ezúttal se kapjunk gólt hazai pályán, de akkor sem történik tragédia, ha esetleg betalál az ellenfél, a legfontosabb, hogy megnyerjük az első találkozót.”

A Videoton csütörtök 20.30 órától látja vendégül dán ellenfelét Felcsúton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik