El: Minket nagyon nehéz legyőzni - Paulo Sousa

Vágólapra másolva!
2012.10.24. 17:47
null
Paulo Sousa úgy véli, jól sikerült a fehérváriak felkészülése (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője a csütörtöki, Basel elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzés előtti szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: tisztában vannak az ellenfél játékerejével, de az alapos felkészülés után nincs okuk tartani tőle. A tréner nem bánja, hogy a Basel egyik híressége, Alex Frei eltiltás miatt nem játszhat.

 

„Alex Frei az egyik leggólerősebb játékosa nemcsak a Baselnek, az egész svájci bajnokságnak is. Egy ilyen játékost elkerülni mindig jó dolog az ellenfél számára – idézi a székesfehérvári klub hivatalos honlapja, a vidi.hu Paulo Sousát. – Tudjuk, hogy jó játékosok alkotják a Baselt, akik a játék ritmusát is jól szabályozzák. A feladatunk azonban az, hogy a lehető legjobbat kihozzuk abból, hogy a csoportkörbe jutottunk."

Sousa elmondta: tisztában vannak azzal, hogy az ellenfélnél egy hete edzőcsere történt. A fehérvári tréner szerint ez mindkét fél felkészülését nehezíti – de reményei szerint inkább a Basel játékára lesz rossz hatással.

„Mindentől függetlenül úgy érzem, hogy a csoportban továbbra is a többi csapatnak van győzelmi kényszere ellenünk – folytatta a fehérvári tréner. – Ennek ellenére minket nagyon nehéz legyőzni, főleg itt, a Sóstói Stadionban. A Basel elleni mérkőzésre több időnk volt felkészülni, mint a legutóbbi nemzetközi tétmeccsünkre. Lehetőségünk volt két olyan edzésnapot is tartani, amelyen teljes intenzitással tudtunk dolgozni."

Murat Yakin, a svájci csapat nemrégiben kinevezett vezetőedzője ugyanitt kifejtette: reményei szerint sikerült úgy felkészítenie a Baselt, hogy jó eredményt érjenek el.

„Tudjuk, hogy a Videoton erős csapat, amely néhány hete hazai pályán három góllal verte meg a Sportingot – mondta Yakin. – Feltérképeztük ellenfelünket, és nagy erőkkel készülünk a csütörtöki meccsre. Ebben a csoportban sok minden előfordulhat: minden csapat képes magas színvonalon futballozni, és bárki megverhet bárkit. Célunk, hogy megnyerjük a csoportot, ezért a csütörtöki meccs kapcsán nem gondolkodom sem döntetlenben, sem vereségben, csakis a győzelemben."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik