El: Miért adnánk fel? – Kondás hisz a továbbjutásban

Vágólapra másolva!
2015.07.30. 22:17
null
Balogh Norbert a Loki egyik legjobbja volt (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó Európa-liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a DVSC-Teva hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a norvég Rosenborgtól. A találkozót követően Kondás Elemér, a hazaiak vezetőedzője, valamint a két hazai gólszerző, Balogh Norbert és Bódi Ádám értékelt. A Rosenborg edzője nem vár nagy meglepetést a visszavágón.

„Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség, sajnálom, hogy vereséggel zártuk – mondta Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. – Jól játszottunk, de a második félidőben beszorítottak és fordítottak, de a játékosok a végéig küzdöttek. A harmadik gól után is küzdöttünk, ezért gratulálok a játékosaimnak."

„Ellenfelünk bizonyította az erejét, megérdemelten nyert. A mai meccsben azonban benne volt a fordított eredmény is, ezért semmiképpen sem adjuk fel, miért is tennénk? Nem érzem úgy, hogy nem bírtuk a tempót, még a végén is hajtottunk. A probléma az, hogy olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem lett volna szabad. A játékosok bizonyították, hogy sok mindenre képesek, bízom bennük, hiszek a továbbjutásban."

„Nem tudtunk száz százalékosan kihasználni a helyzeteket, ennek meg is volt az átka. A második félidőben gyorsan kaptunk két gólt, ezt nagyon sajnálom. A visszavágón remélem, nagyon jól fogunk játszani, és akkor még tovább is juthatunk. Az ellenfél jó csapat, de nem lehetetlen a küldetés, az kell, hogy hasonló mentalitással játsszunk" – értékelt a vezető gólt szerző Balogh Norbert az M4-nek.

„Az első félidőben jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, gólt is lőttünk. A szünet után nem tudom, mi történt, kijöttünk, és kaptunk két elkerülhető gólt. Csapat szinten a védekezésben durva hibákat követtünk el, és egy hasonló ellenfél ezt kihasználja" – tette hozzá a szépítő gólt jegyző Bódi Ádám.

„Visszafogottabban kezdtünk, mert nem ismertük az ellenfelünket. Miután megláttuk, hogy mit játszik, tudtunk a saját stílusunkban futballozni – mondta Kare Ingebrigtsen, a Rosenborg vezetőedzője. – Ezt követően három gólt szereztünk, úgy érzem, az eredmény magáért beszél. Nem hiszem, hogy különösebben nagy meglepetés lesz a visszavágón, mi vagyunk közelebb a továbbjutáshoz, de meglátjuk, mi lesz. Szívesen mondanám, hogy nem előny, hogy mi a bajnokság közepén járunk, míg ellenfelünknek most kezdődött az idény, de nyilvánvalóan így van."

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DEBRECENI VSC–Rosenborg 2–3 (Balogh N. 33., Bódi 90., ill. Mikkelsen 52., 87., Helland 58.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik