El: Méltó ellenfelei vagyunk a Beitarnak – Remili

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 18:43
null
Remili Mohamed (középen) szerint a Vasas kiharcolhatja a továbbjutást (Fotó: Veres Viktor)
A Beitar Jeruzsálem elleni Európa-liga-visszavágó előtti sajtótájékoztatón Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője, valamint Remili Mohamed, a piros-kékek csapatkapitánya beszélt a csütörtöki mérkőzésről. A párharc első találkozóját drámai végjáték után 4–3-ra az izraeli csapat nyerte meg.

„A csapat hétfőre túltette magát a vereségen, nem kellett extra energiákat fordítani arra, hogy egyenesbe kerüljünk – mondta Remili Mohamed. – Mindenki a pozitívumokat kereste az első meccsben. A végét elszúrtuk, de ne felejtsük el, hogy három gólt szereztünk idegenben, ennek köszönhetően hazai pályán reális esélyünk van a továbbjutásra. Petah Tikvában két góllal vezettünk, a 87. percig lefociztuk a hazai együttest, amely az európai porondon magasabban rangsorolt nálunk. Azt a játékot kell nyújtanunk, amelyet a kinti mérkőzés nagy részében, és akkor meglehet a továbbjutás."

A szélső az odavágó tapasztalatairól is beszélt.

„Az első találkozó legnagyobb tanulsága, hogy az utolsó pillanatig koncentrálnunk kell – folytatta Remili. – Természetesen ha megszereznénk a vezetést, nagy önbizalmat adna, nem kellene kapkodnunk, és a saját játékunkat játszhatnánk. A múlt heti meccsen megmutattuk, hogy méltó ellenfelei vagyunk a Beitarnak, pedig a sorsolás után többen azt mondták, hogy egyoldalú lesz a párharc és simán kiesünk. Rácáfoltunk erre, és akárcsak az első összecsapáson, csütörtökön is győzelemre játszunk majd.”

AZ ELLENFÉL SZEMÉVEL

Itaj Sehter, a Beitar Jeruzsálem csapatkapitánya: – Nagyon nehéz meccs vár ránk csütörtökön, múlt héten megtapasztaltuk, hogy a Vasas mennyire felkészült és jó csapat. Ha egy kicsit is visszaveszünk a tempóból, azonnal megbüntetnek minket. Az első perctől az utolsóig felkészülten kell futballoznunk, hogy ne érjen minket csalódás. Az esélyek? Az első mérkőzés előtt azt mondtam, mindkét együttesnek ötven százalék esélye van a következő körbe jutni, s a véleményem a győzelmünk ellenére sem változott.

Saron Mimer, a Beitar vezetőedzője: – Az első meccsnek több fordulópontja volt, szerencsére mi jöttünk ki belőle győztesen. Kiderült, hogy a Vasas nagyon erős csapat, a visszavágón sem számíthatunk könnyű találkozóra. Sőt, biztos vagyok benne, hogy az előttünk álló kilencven perc még megterhelőbb lesz, mint a múlt heti volt. Izraelben nagyot küzdöttünk, ám Budapesten az akkor látottaknál is több kell. A taktikánkról nem szívesen beszélnék, de annyit elárulhatok, hogy nem védekezni érkeztünk, a saját játékunkat szeretnénk nyújtani, támadásban és védekezésben egyaránt.
Tudjuk, miben hibáztunk az első találkozón, a védelmünk nagyon sebezhető volt, azonban mindent megteszünk, hogy a visszavágón ne lépjünk másodszor is ugyanabba a folyóba. Szerencsére a drukkereink nem hagynak magunkra, több százan kísértek el minket Budapestre, és aki ismeri őket, pontosan tudja, mennyit számít a jelenlétük.

„Nem gondolom, hogy annyira drámai lett volna a meccs, mint amennyire sokan látták – mondta Michael Oenning, a Vasas német vezetőedzője. – Óvatosnak kell lenni az értékeléssel, nem hiszem, hogy a földbe kellene döngölni azt a csapatot, amelyik nyolcvanhét percen keresztül jól futballozott. Sajnos az utolsó öt percben több olyan fordulat történt, ami a vesztünket okozta, mi is többet hibáztunk, a hajrában látott bravúros fordítás benne van a sportban. A csapat viszont rengeteget tanult a vereségből, a fiatal játékosok különösen."

Szóba kerültek az új igazolások is, de ahogy a vezetőedző is elmondta, az UEFA szabályai szerint csak azok léphetnek pályára, akiket az első mérkőzésre neveztek. Továbbjutás esetén azonban a következő körben már ők is bevethetők lesznek.

„Levontuk a megfelelő tanulságokat, és kár lenne elfelejteni, hogy a mérkőzés nagy részében jól teljesítettünk, főleg ha azt nézzük, hány labdarúgót kellett nélkülöznünk. Még nem dőlt el a párharc, minden esélyünk megvan a továbbjutásra" – folytatta Oenning, aki szerint nyílt, ám nem túl gólgazdag meccs várható csütörtökön, amelyen a Vasasnak természetesen támadnia kell hazai környezetben, egyébként is ez az alapja a csapat játékának.

„Az elmúlt napok a taktikai felkészítéséről szóltak, azokat az elemeket gyakoroltattuk a játékosokkal, amelyekkel kivívhatjuk a továbbjutást. Szerencsére már Vaskó Tamásra is számíthatok, aki nem csak a védelemnek ad nagyobb stabilitást, de az ellenfél kapuja előtt is rendkívül veszélyes."

Michael Oenning arra a felvetésre, továbbjuthat-e a Vasas sima 3–0-s sikerrel, viccesen azt válaszolta, hogy bár örülne az eredménynek, reggel nem jósoltatott a kávézaccból. Komolyra fordítva a szót elmondta, nem a spekulálás a feladata, hanem az, hogy a lehető legjobban felkészítse a gárdát és kiválassza a megfelelő stratégiát a mérkőzésre.

Természetesen szóba került az is, mekkora szerepe volt Josszi Benajunnak abban, hogy a Beitar az utolsó percekben 3–1-ről megfordította az odavágót. Oenning szerint a futballistáit csak motiválja, hogy pályára léphetnek ellene, és bizonyíthatnak, megmutathatják, őt is tudják semlegesíteni.

Remili hozzátette, a csapatból senki sem gondol úgy Benajunra, hogy kulcsszerepet játszott a Beitar győzelmében.

VISSZAVÁGÓK
JÚLIUS 4.
Balzan (máltai)–Videoton 3–3
Továbbjutott: a Videoton, 5–3-as összesítéssel
JÚLIUS 6.
17.30: Jelgava (lett)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
20.30: Vasas–Beitar Jeruzsálem (izraeli) (Tv: M4 Sport)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik