El: legközelebb két helikoptert hozat a BATE a pálya kiszárításához

Vágólapra másolva!
2018.11.30. 11:22
null
Husztiéknak nem jött össze az idegenbeli bravúr (Fotó: Szabó Miklós)
Elégedett volt csapata, a BATE Boriszov játékával Aljakszej Baga edző, aki szerint az agresszív játék célravezető volt a Vidi elleni Európa-liga-mérkőzésen. A szakember reagált a fehérváriak talajjal kapcsolatos aggályaira is, míg a lapok arról írtak, ezzel a sikerrel minden esély megvan a továbbjutásra.

 

 

Nem sikerült a bravúr a Vidi FC labdarúgócsapatának csütörtökön Fehéroroszországban, ahol az Európa-liga L-csoportjának 5. fordulójában 2–0-ra kikapott a BATE Boriszovtól. A magyar csapat akkor juthat tovább, ha az utolsó fordulóban, a Chelsea elleni budapesti mérkőzésen pontot szerez, és jobb eredményt ér el, mint a BATE a PAOK vendégeként.

A mérkőzés után Marko Nikolics, a fehérváriak szerb edzője úgy fogalmazott, hogy naivak voltak, ráadásul bután kaptak ki.

Fehérorosz kollégája, Aljakszej Baga érthető módon boldogan gratulált csapatának. „Nagyjából úgy alakult a mérkőzés, ahogyan előre megterveztük. Agresszív játékot kértem a fiúktól, ezt sikerült megvalósítani. Szép gólokat szereztünk, rendben volt a pozíciós játékunk. A PAOK ellen lehet, hogy még korábban elutazunk Görögországba, hiszen itt nehéz lenne megfelelő módon felkészülni a találkozóra. Természetesen mindannyian nagyon várjuk már a görögök elleni mérkőzést” – idézte a szakembert a Vidi hivatalos honlapja.

A Tribuna.com kérdésére Baga reagált Nikolics fagyott talajra vonatkozó kritikájára. „Nagyon sok katonai egységünk van, legközelebb majd két helikoptert hozatunk, hogy felszáradjon a pálya…” – mondta.

A Belta fehérorosz hírügynökség szikár anyagában csak annyit írt, hogy a BATE legyőzte a Vidit.

 

A Nasa Niva fehérorosz napilap magabiztos győzelemről számolt be címében, hozzátéve, a sikerrel megmaradt az esély a továbbjutásra.

 

A Tut.by portál a győzelem tényén túl azt emelte ki, hogy a Vidinek pontot kell szereznie a Chelsea ellen a továbbjutáshoz.

A belnovosti.by portál azt is kiszámolta, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjéből induló hazaiak csaknem kilencmillió eurót kerestek a 2018–2019-es nemzetközi kupaszerepléssel – csak a csütörtöki győzelem 570 ezer eurót ért.

 

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
L-CSOPORT

BATE Boriszov (fehérorosz)–Vidi FC 2–0 (Szignyevics 22., M. Ivanics 85.)

Chelsea (angol)–PAOK (görög) 4–0 (Giroud 27., 37., Hudson-Odoi 60., Morata 78.)
AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea55
10–1+915
2. BATE Boriszov523 6–8–2 6
3. VIDI FC523 3–5–2 6
4. PAOK514 4–9–5 3

 

Az utolsó forduló programja
december 13.

18.55: PAOK–BATE Boriszov
18.55:Vidi FC–Chelsea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik