El: Könnyelmű hibákból kaptunk gólokat – Peter Stöger

BORSOS LÁSZLÓ, SZABÓ MIKLÓS (Sevilla)BORSOS LÁSZLÓ, SZABÓ MIKLÓS (Sevilla)
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 22:10
Mint beszámoltunk róla, a Betis 2–0-ra legyőzte a Ferencvárost a labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapján. Íme, a két vezetőedző értékelése a sevillai mérkőzés után!
Peter Stöger a csütörtöki mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Peter Stöger a csütörtöki mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

„A kilencven perc alapján nem vagyok elégedett a nyújtott játékkal – fogalmazott Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője. – Szörnyen kezdődött a meccs egy erős csapat otthonában. Nehéz volt visszakapaszkodni, de az első félidőben megfelelő volt a letámadásunk, hibára késztettük az ellenfelet, voltak lehetőségeink, ám a gólszerzés ezúttal is gondot jelentett. A második félidőben szerettük volna folytatni azt, amit elkezdtünk, de hamar jött az újabb gól. A jobb csapat nyert.”

A Celtic elleni hazai meccs után most is néhány perc elteltével hátrányba került az FTC, amire Stöger szerint nem egyszerű magyarázatot adni.

„A meccs előtt hosszasan átbeszéltük, hogy az első perctől koncentráltan kell védekeznünk és támadnunk, mégis hibákat követtünk el, védekezésben rossz döntéseket hoztunk. A Betisnek fontos volt a pontszerzés, játékosai nagy nyomást helyeztek ránk a mérkőzés elején, amivel nem tudtunk mit kezdeni – folytatta Stöger. – A második gól megpecsételte a sorsunkat, visszavetette az önbizalmunkat. Próbáltunk hatékonyan védekezni, s kontrákat vezetni, szabadrúgásokhoz jutni, de ha egy ilyen ellenfél kettővel vezet, nem tudunk tökéletesen játszani, hiányzik a csapatból, hogy kontrolláljunk egy ilyen helyzetet. Kicsit csalódott vagyok, amiért könnyelmű hibákból kaptunk gólokat, de kilencven percig dolgozott a csapat, ezért nem lehet keserű a szám íze.”

Manuel Pellegrini és segítője, Fernando Fernández (Fotó: Szabó Miklós)
Manuel Pellegrini és segítője, Fernando Fernández (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Pozitív véleménnyel vagyok a látottakról, jól teljesítettünk, olykor remekül játszottunk – kezdte értékelését Manuel Pellegrini, a Betis vezetőedzője. – Nagyon örülök annak, hogy két gólt szereztünk, s a következő körben folytathatjuk. Sergio Canales gólja mellett nem tudok elmenni szó nélkül, gyönyörű találatot szerzett, az egész meccsen kiválóan teljesített.”

„Nem volt könnyű győzelem a mai, nagyon jól teljesített a magyar csapat – folytatta a spanyol csapat trénere. – Az első félidőben sok labdát vesztettünk, de meg kell hagyni, jól védekeztünk. A vezetés birtokában sem adtunk alább a teljesítményünkből, így megérdemelten győztünk. Ma is bizonyították, jó játékosok alkotják a Ferencvárost, csapatként játszottak szoros meccseket Leverkusenben meg a Celtic ellen is, minden tiszteletem az övék!”

Pellegrini a lehető legjobb helyezésre törekszik az Európa-ligában is, de a folytatás a jövő zenéje: „Hogy kivel játszanék leginkább a következő körben, nem tudom megmondani, egyelőre csak a hétvégi erőpróbánkra koncentrálunk.”

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
G-CSOPORT

Real Betis (spanyol)–Ferencváros 2–0 (1–0)
Sevilla,
Benito Villamarín Stadion, 30 132 néző. Vezette: Buquet (francia)
Betis
: Bravo (R. Silva, 72.) – Bellerín, Bartra, E. González, Miranda – G. Rodríguez, Canales – Joaquín (Lainez, 72.), Rober (Guardado, 67.), Tello – Iglesias. Vezetőedző: Manuel Pellegrini
Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo, 79.), Blazic, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja – Vécsei (Laidouni, 71.), Loncar – Zachariassen (Gavrics, 88.), Nguen (Szánthó, 88.), R. Mmaee (Mak, 79.). Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerző: Tello (5.), Canales (52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik