El: Juhász Roland örül, hogy a Standard 12. embere hiányzik

Vágólapra másolva!
2020.09.30. 11:35
null
Juhász Roland (Fotó: Török Attila)
Juhász Roland nyolc éven át (2005–2013) a belga Anderlecht labdarúgója volt, mielőtt a Fehérvárba igazolt, nem csoda, hogy a Standard Liege elleni csütörtök esti Európa-liga-mérkőzés előtt a belga média megkereste őt. A Walfooton megjelentekből idézünk.

 

„Vitán felül áll, hogy a Standard nagyon erős ellenfél, megérdemelten áll a csoportkör kapujában, csakhogy most az egyik fegyverét nem használhatja. Tudom, miről beszélek, amikor azt mondom, hogy a Sclessinben játszani mindig nagy kihívás – utalt Juhász Roland az Anderlechttel lejátszott, forró hangulatú liege-i mérkőzései emlékére. – A »tizenkettedik emberük« is nagyon erős, de ezúttal zárt kapuk mögött rendezik a mérkőzést, a vörösök szurkolói nélkül, ami számunkra jó hír.”

Az idén nyáron visszavonuló, azóta a fehérvári klubnál Kovács Zoltán sportigazgató tanácsadójaként dolgozó Juhász felidézte, hogy a Vidi két évvel ezelőtt ott volt az Európa-liga csoportkörében, a görög PAOK-ot oda-vissza megverte, és a későbbi győztes Chelsea-vel két szoros mérkőzést játszott (2–2, 0–1).

„A Fehérvár újra át akarja élni a korábbi dicsőséges napokat, és játékosai maximálisan elkötelezettek, hogy véget vessenek a Standard idei európai szereplésének – folytatta Juhász. – A csapat a szükséges képességek birtokában van, bárkit legyőzhet. Az öltözőben példás a légkör, a játékosok bármit megtennének egymásért, biztos, hogy minden erejüket mozgósítják majd, hogy a vörösöknek esélyük se legyen a győzelemre.”

Juhász hozzátette: nem lesz ott Liege-ben, Magyarországról szurkol a fehérváriaknak.

„Hogy túl korán vonultam volna vissza? Nem hinném. De az igaz, hogy az ilyen típusú mérkőzéseken mindig nagyon szerettem pályára lépni, ráadásul ezt most a második otthonomban, Belgiumban játsszák…”

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR (4. FORDULÓ)

NEM BAJNOKI ÁG
Csütörtök, 20.00: Standard Liege (belga)–FEHÉRVÁR FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik