El: Jövőre nem kapnánk ki a Krasznodartól - Szivics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 08:52
null
Szivics szerint nem könnyű egy hónap alatt nemzetközi tétmeccsre alkalmas csapatot formálni (Fotó: Tumbász Hédi)
Az Európa-liga selejtezőjének harmadik körében összesítésben 8–1-es vereséget szenvedett a DVTK labdarúgócsapata az orosz FK Krasznodartól. A magyar csapat vezetőedzője, Tomiszlav Szivics ennek ellenére büszke arra, amit együttese elért.

– A sokadik futballtörténelmi mélyponthoz érkeztünk, korábban ha hét gól különbséggel esett ki magyar klub, edzője előbb elbujdosott szégyenében, aztán hetekig magyarázkodott. Ön viszont több fórumon is kijelentette, büszke a csapatára.
– Fenntartom, amit mondtam, igenis büszke vagyok arra, amit elértünk – mondta Tomiszlav
Szivics
, a DVTK vezetőedzője.

– Ennyire mélyen van a magyar futball?
– Én most csak a saját csapatomról beszélek. Ami a magyar futballt illeti, korábban már többször elmondtam a véleményemet, mindig az lett a vége, hogy akaratomon kívül megbántottam valakit, újabb és újabb ellenségeket szereztem, sokszor fejemhez vágták, mit szájal itt ez a külföldi. Most, ha lehet, maradjunk a DVTK-nál.

– Rendben, de... Mit lehet ilyenkor mondani?
– Vegyük sorra a meccseinket! Elbúcsúztattunk egy összeszokottan játszó és nálunk talán nem is szegényebb máltai csapatot, továbbjutottunk egy jó játékerőt képviselő bolgár klubbal szemben, és kiestünk a jóval a mi szintünk felett álló Krasznodarral találkozva. Figyelembe lehet venni, hogy egy hónap alatt kellett csapatot csinálnom, gyakorlatilag néhány edzés után már nemzetközi szintű tétmeccsek vártak ránk, nem buktunk el egyből, hanem eljutottunk a harmadik körig. Leginkább ezért mondom, hogy nincs miért szégyenkeznünk.

– Az összesítésben elkönyvelt egy nyolcas eredmény – bármelyik oldalról is nézzük – lehangoló, kissé sokkoló.
– Rendben, elfogadom, hiszen más egy csapatot, egy eredményt belülről nézni, mint kívülről, de azt mondom magának, jövőre nem kapnánk ki tőlük.

– Na...
– Komolyan mondom. Most így sikerült, de a két csapat között nincs hét gól különbség. A nagy különbségű vereségeknél is számítanak a részletek, ki tudja, ha az első meccsen az oroszok kettő egyes vezetésénél megadja a bíró a szabályos gólunkat, miként alakul a találkozó. A visszavágón egész jó kis meccset játszottunk, ott már látszott, hogy nem hét gól a különbség a két csapat között.

HA KIVÁNCSI ARRA, MIÉRT HISZ BENNE TOMISZLAV SZIVICS, HOGY JÖVŐRE A DVTK NEM KAPNA KI A KRASZNODARTÓL, VALAMINT ARRA IS, HOGY KIVEL VOLT ELÉGEDETT JÁTÉKOSAI KÖZÜL A SZAKEMBER, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik