El: jóslat a Vidi-bravúrra – menekülés a győzelembe

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.12.12. 10:40
null
Kovács István (balra) örül, hogy kupameccseken edződhetett (Fotó: Szabó Miklós)
Csütörtökön a Chelsea ellen lép pályára Európa-liga-mérkőzésen a Vidi FC – abban bízva, hogy olyan eredményt ér el, amely után még tavasszal, az egyenes kieséses szakaszban is érdekelt lesz.

Ehhez persze bravúrra van szükség, Kovács Istvánnak és társainak több pontot kell az angol sztárcsapat ellen szerezniük, mint amennyit a BATE szerez a PAOK vendégeként.

„Hogy mi az, ami leginkább megmaradt bennem a magunk mögött hagyott öt hónapból? Leginkább az, hogy rengeteg meccset játszottunk – kezdte a beszélgetést a tízszeres válogatott középpályás. – Harmincnyolc találkozónk volt, ebből egyet hagytam ki, tízszer csereként léptem pályára, a többin pedig kezdtem. Örülök a sok lehetőségnek, és persze annak is, hogy közben sikereink is voltak. A menetelésünk a nemzetközi porondon nagy szó, de többször kellene hasonlót átélni. Mindenki tudja, ott volt a nagy lehetőség előttünk, a BATE ellen idegenben kiharcolhattuk volna a továbbjutást, kár, hogy nem jártunk sikerrel. Az utolsó fordulóban a csoport kiemelkedően legjobb csapatát fogadjuk, de nincs más lehetőségünk, mint pontot vagy pontokat szerezni. És mert nem a saját kezünkben van a sorsunk, közben még figyelnünk kell arra is, miként végződik a másik meccs a csoportban.”

Nem is kérdés, Kovács István rengeteget tett azért, hogy a Mol Vidinek emlékezetes idénye legyen. Az együttes eddigi 13 nemzetközi mérkőzéséből egyet sem hagyott ki (nyolcszor kezdett és ötször a kispadról szállt be), és bár az Európa-liga csoportkörében csak az első fordulóban, a BATE ellen 2–0-ra elveszített találkozón volt a kezdő tizenegy tagja, az ő jó játéka (is) elengedhetetlenül szükséges volt a várakozás feletti szerepléshez. Londonban, az 1–0-ra elveszített összecsapáson csereként beszállva is remekül futballozott, arról nem tehet, hogy pályafutása egyik legemlékezetesebb lövéséből nem született gól.

„A vereség ellenére fantasztikus emlék a Chelsea elleni idegenbeli mérkőzés – emlékezett vissza a 26 esztendős labdarúgó. – Az ember nem mindennap játszik ilyen stadionban, ilyen közönség előtt, és bár a hazai drukkerek inkább nézők voltak, mint szurkolók, hihetetlen élmény, hogy valósággal felrobbant a stadion, amikor Eden Hazard melegíteni indult.”

„Hogy hányszor gondolok arra a lövésre, amellyel majdnem egyenlítettem? Azt hiszem, annál jobban nem lehetett elrúgni a labdát, mint ahogy külsővel elrúgtam, balszerencsém, hogy a kapuban a világ legértékesebb kapusa, Kepa állt, és hárítani tudott. Vasi gyerekként fiatalon még én is megénekeltem Koplárovics Béla Manchester Unitednek lőtt gólját, ki tudja, ha betalálok, talán az én találatomat is dalba foglalják. Az edzőnk, Marko Nikolics azt mondta a hétvégi bajnoki vereség után, amilyen rosszul futballoztunk az Újpest ellen, annyira jól játszunk majd a Chelsea ellen. Ő bízik bennünk, mi pedig egyértelműen győzelemre játszunk. Mást nem is tehetünk.”

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
L-CSOPORT
December 13.

18.55: PAOK–BATE Boriszov
18.55: Vidi FC–Chelsea

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea55
10–1+915
2. BATE Boriszov523 6–8–2 6
3. MOL VIDI FC523 3–5–2 6
4. PAOK514 4–9–5 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik