El: csütörtökön még Felcsúton szerepelt, most már spanyol élvonalbeli játékos

Vágólapra másolva!
2016.08.03. 09:17
Csütörtökön kerül sor a labdarúgó Európa-liga harmadik selejtezőkörében a Videoton és a Midtjylland párharcának második felvonására. Az első mérkőzést Felcsúton 1–0-ra elveszítő székesfehérvári csapat középhátvédje, Lang Ádám szerint még nem dőlt el a továbbjutás sorsa. A dán együttessel kapcsolatos hír, hogy egyik legjobbja a spanyol élvonalbeli Celta Vigóhoz szerződött.

„Teljesen nyílt párharcra számítok a visszavágón, hiszen itthon is ki-ki meccset játszottunk, egyenrangú ellenfelei voltunk a Midtjyllandnak. Végül a szerencse is döntött, hiszen nekünk adódtak nagyobb helyzeteink, ők viszont kihasználták a hibánkat. A Midtjylland jó fizikumú, erős csapat, kiemelkedően magas centerrel, így ha nem is sikerül labdát birtokolniuk, egy-egy hosszú indítást egy ennyire magas center be tud csúsztatni, és ebből előnyt kovácsolhatnak. Nekünk játszanunk kell, sokkal többet kockáztatva, labdatartással, sok mozgással. A szakmai stáb kielemezte a dánok gyenge pontjait, és ezeket szeretnénk kihasználni” – mondta Lang Ádám a vidi.hu-nak.„Teljesen nyílt párharcra számítok a visszavágón, hiszen itthon is ki-ki meccset játszottunk, egyenrangú ellenfelei voltunk a Midtjyllandnak. Végül a szerencse is döntött, hiszen nekünk adódtak nagyobb helyzeteink, ők viszont kihasználták a hibánkat. A Midtjylland jó fizikumú, erős csapat, kiemelkedően magas centerrel, így ha nem is sikerül labdát birtokolniuk, egy-egy hosszú indítást egy ennyire magas center be tud csúsztatni, és ebből előnyt kovácsolhatnak. Nekünk játszanunk kell, sokkal többet kockáztatva, labdatartással, sok mozgással. A szakmai stáb kielemezte a dánok gyenge pontjait, és ezeket szeretnénk kihasználni” – mondta Lang Ádám a vidi.hu-nak.

NAGYHAL AKADHAT A MIDTJYLLAND HORGÁRA

Dániai sajtóinformáció szerint a Betis korábbi holland válogatott középpályása, a Ferencvárossal is szóba hozott Rafael van der Vaart tárgyal a Midtjyllanddal. A 33 éves játékost lencsevégre kapták a herningi klub stadionjában a Silkeborg elleni bajnoki mérkőzésen, amelyen állítólag a szerződésének részleteiről egyeztetett a Midtjylland vezetőivel. Van der Vaart barátnője, a holland válogatott kézilabdázó, Estavana Polman az Esbjergben játszik, amelynek székhelye körülbelül 90 kilométerre van Herningtől, a Midtjylland otthonától.

„Hogy a visszavágón milyen felállásban játszanak, nem tudhatjuk persze, ám van egy valószínűsíthető összetétel, amire számítunk és amire készülünk. Nem egyszerű két fronton is helytállni, de hálás feladat, hogy nemzetközi porondon szerepelhetünk, ezt pozitív dologként kell felfognunk. A vasárnapi, Vasas elleni találkozó óta már sikerült pihennünk, a stáb nagyon odafigyel a regenerálódásra, hogy meccsnapon ne legyünk fáradtak, és ezzel szerintem csütörtökön sem lesz gond. Egy korai gól nagyon jó lenne, mindenképpen megnyugtatná a csapatot, hiszen akkor szinte egy új mérkőzés kezdődne, amelyen egyenlők az esélyek” – tette hozzá a magyar válogatott játékos.

A Midtjylland győzelemmel hangolt a Videoton elleni visszavágóra, hiszen a dán bajnokság harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján hazai környezetben 3–0-ra megverte a Silkeborgot, így hét ponttal a tabella második helyén áll.

A házigazdák sikeréből a cseh Václav Kadlec két góllal vette ki a részét, nem lépett viszont pályára Pione Sisto, aki hatmillió euróért a Celta Vigóhoz szerződött. A dél-szudáni származású, de kétszeres dán válogatott támadó Felcsúton 87 percet töltött a pályán, a galíciai gárdához pedig öt évre írt alá.

MIDTJYLLAND–SILKEBORG 3–0 (1.43-NÁL A VENDÉGEK KAPUSÁNAK ÓRIÁSI HIBÁJA)

A Midtjylland–Videoton Európa-liga-párharc visszavágója csütörtökön 18 órakor kezdődik, a találkozót az olasz Marco Guida vezeti.

EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

18.00: Midtjylland (dán)–VIDEOTON (magyar) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik