El: Futácsék remiztek, nyert a Milan, bukott a PSV – eredmények

Vágólapra másolva!
2017.07.27. 22:57
null
Az Osijek nagy győzelmet ünnepelhetett Eindhovenben (Fotó: AFP)
Az Európa-liga harmadik selejtezőkörének első felvonásán Bordeaux-ban pályára lépő Videoton mérkőzése mellett további 28 találkozót rendeztek ma. A nap egyik legnagyobb meglepetése, hogy a PSV otthon vereséget szenvedett a horvát Osijektől, és az sem akármi, hogy a litván Suduva 3-0-ra elpáholta hazai pályán a svájci Siont. Megkezdte a nemzetközi szereplést az AC Milan is, amely az Universitatea Craiova otthonában nyert 1–0-ra.

A nap elsőként véget érő meccsén a cseh Mladá Boleslav 2–1-re legyőzte az albán Skënderbeut.

A VIDEOTONRÓL
Az utolsó versenyben maradt magyar kupacsapat, a Videoton a Bordeaux-val találkozott és szenvedett 2–1-es vereséget. Arról a mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashatnak.

A selejtezők első köréből induló litván Trakai az orosz Makszim Makszimov két góljával hazai pályán 2–1-re nyert a macedón Skendija ellen, amely nemcsak a vereség miatt hozta nehéz helyzetbe magát a jövő heti visszavágóra, hanem azzal is, hogy kettős emberhátrányban fejezte be a találkozót.

A luxemburgi Fola Esch mindössze 1–0-s vereséget szenvedett a 78. perctől emberelőnyben futballozó svéd Östersund otthonában.

Nem a hollandok napja volt a mai az Európa-ligában, a horvát NK Osijek némi meglepetésre 1–0-ra verte a PSV-t Eindhovenben, míg az Utrecht hazai pályán csupán gól nélküli döntetlent ért el a lengyel Lech Poznannal, amelyben a Ferencvárostól igazolt Emir Dilaver végigjátszotta a mérkőzést.

A másik litván csapat, a Suduva is remek eredményt ért el, és fél lábbal már a rájátszásban érezheti magát, hiszen 3–0-ra legyőzte a svájci Siont.

Bukarestben a Dinamo vendégeként az első félidőben Aymeric Laporte közeli fejesével vezetést szerzett az Athletic Bilbao, ám a második játékrész elején a hazaiak Rivaldinho (a 2002-es világbajnok Rivaldo fia) hatalmas bombagóljával egyenlíteni tudtak.

Az előző körben a Ferencvárost búcsúztató Midtjylland a lengyel Arka Gydniánál 3–2-re kikapott. Korcsmár Zsolt a dánok kispadjáról nézte végig a mérkőzést, amelyen a győztes találat a 92. percben esett.

Elmaradt a várt magyar találkozó, mert ugyan Futács Márkó a Hajduk Split kezdőjében jutott szóhoz a Bröndby stadionjában, a dánoknál Kalmár Zsolt nem kapott lehetőséget a gól nélkül véget érő meccsen. Futács végig játszott, egy sárga lappal került be a jegyzőkönyvbe, amelyet csapata Paulus Arajuuri 93. perces kiállítása után emberelőnyben fejezett be.

Három év szünet után az első nemzetközi kupameccsét játszotta az AC Milan, és a nyáron igazolt balbekk, Ricardo Rodríguez góljával 1–0-ra győzött is az Universitatea Craiova otthonában.

Az Abredeen 2–1-re verte hazai pályán a korábbi ferencvárosi André Schembrivel felálló Apollon Limassolt, amely az utolsó 20 percet emberhátrányban töltötte.

A nap leginkább gólgazdag összecsapását az Olympique Marseille és az Oostende vívta:a házigazda franciák – többek között Valere Germain mesterhármasával – 4–2-re nyertek a belgák ellen.

A szlovák Ruzomberok 1–0-s vereséget szenvedett az Everton otthonában, az angolok gólját Leighton Baines szerezte. A vendégeknél a kispadon foglalt helyet a Kaposvár és a Puskás Akadémia korábbi kapusa, Lubos Hajdúch, aki nem kapott lehetőséget a találkozón.

EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
Girondins Bordeaux (francia)–Videoton FC 2–1

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
FK Mladá Boleslav (cseh)–Skënderbeu (albán) 2–1
Trakai (litván)–Skendija (macedón) 2–1
Olimpik Doneck (ukrán)–PAOK (görög) 1–1
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Panioniosz (görög) 1–0
Östersund (svéd)–Fola Esch (luxemburgi) 1–0
AEK Larnaca (ciprusi)–Dinamo Minszk (fehérorosz) 2–0
PSV (holland)–NK Osijek (horvát) 0–1
Utrecht (holland)–Lech Poznan (lengyel) 0–0
FK Krasznodar (orosz)–Lyngby (dán) 2–1
AIK Solna (svéd)–Sporting Braga (portugál) 1–1
Sturm Graz (osztrák)–Fenerbahce (török) 1–2
Suduva (litván)–Sion (svájci) 3–0
Astra Giurgiu (román)–Olekszandrija (ukrán) 0–0
Botev Plovdiv (bolgár)–Marítimo (portugál) 0–0
Bnei Jehuda Tel-Aviv (izraeli)–Zenit (orosz) 0–2
Dinamo Bucuresti (román)–Athletic Bilbao (spanyol) 1–1
Arka Gdynia (lengyel)–Midtjylland (dán) 3–2
CS Universitatea Craiova (román)–AC Milan (olasz) 0–1
Bröndby (dán)–Hajduk Split (horvát) 0–0
Panathinaikosz (görög)–Gabala (azeri) 1–0
KAA Gent (belga)–Rheindorf Altach (osztrák) 1–1
Crvena zvezda (szerb)–Sparta Praha (cseh) 2–0
Olympique Marseille (francia)–KV Oostende (belga) 4–2
Dinamo Zagreb (horvát)–Odd (norvég) 2–1
Aberdeen (skót)–Apollon Limassol (ciprusi) 2–1
Austria Wien (osztrák)–AEL Limassol (ciprusi) 0–0
Everton (angol)–MFK Ruzomberok (szlovák) 1–0
Freiburg (német)–NK Domzale (szlovén) 1–0

A visszavágókat augusztus 3-án játsszák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik