El, B-csoport: a Plzen megverte az Atléticót az első helyért

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 21:01
A labdarúgó Európa-liga B-csoportjának hatodik fordulójában a Viktoria Plzen hazai pályán 1–0-re legyőzte a címvédő Atlético Madridot, így első lett a csoportban. A kvartett másik mérkőzésén a Hapoel Tel-Aviv 2–0-ra nyert az Académica ellenében.

Viktoria Plzen (cseh)–Atlético Madrid (spanyol)Viktoria Plzen (cseh)–Atlético Madrid (spanyol)

Ki-ki meccset játszott egymással a cseh Plzen és a címvédő Atlético Madrid a cseh együttes otthonában annak érdekében, hogy eldöntse: melyikük végez csoportjukban az élen. A Viktoria végig veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki, mint a Madrid az első játékrészben, és a 26. percben előnybe is került Václav Procházka közeli góljával. A cseh védő – aki egyébként pályafutása első gólját szerezte a nemzetközi porondon – megelőzte Diego Costát, remekül érkezve Michal Duris csúsztatására a kapu torkában (1–0). Az Atlético legnagyobb ziccerét épp Diego Costa hagyta ki nem sokkal később. A Plzen vezetése egyben azt jelentette, hogy a szünetben csoportelsőként vonulhatott pihenőre a cseh csapat.

Hiába támadott többet az Atlético a második negyvenöt perc során (a „matracosok" majd' háromszor annyi lehetőséget dolgoztak ki, mint az első félidőben), gólt nem tudott szerezni, így a Plzen végzett a csoport első helyén. A madridiaktól a 91. percben az igen „aktív" Diego Costa piros lapot kapott.

Hapoel Tel-Aviv (izraeli)–Académica (portugál)

A még nyeretlen Hapoel Tel-Aviv a már korábban kieső Académicát fogadta. Az izraeli csapat érthetően győzelemmel akart búcsúzni az Európa-ligától hazai publikum előtt. Az 56. percben Gil Vermut szépen becsapta védőjét a bal oldalon, középre lőtt labdájára pedig a csereként beálló Victor Mare érkezett (1–0).

A Hapoel a 80. percben biztossá tette győzelmét a szintén a kispadról beeszálló Hanan Maman góljával, ezzel megszerezte első győzelmét az El csoportkörében az idényben (2–0).

EURÓPA-LIGA
B-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)–Académica (portugál) 2–0 (0–0)
Gólszerző: Mare (56.), Maman (80.)
Viktoria Plzen (cseh)–Atlético Madrid (spanyol) 1–0 (1–0)
Gólszerző: Procházka(26.)
A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Viktoria Plzen 6 4 1 1 11–4 +7 13
2. Atlético Madrid 6 4 0 2 7–4 +3 12
3. Académica 6 1 2 3 6–9 –3 5
4. Hapoel Tel-Aviv 6 1 1 4 4–11 –7 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik