El: alig kapnak jegyet az angol szurkolók a döntőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.11. 16:21
Összesen 12 ezer jegyet kapnak a Chelsea és az Arsenal szurkolói a május 29-én megrendezendő Európa-liga-döntőre, Azerbajdzsánba. A baki Olimpiai Stadion 68 700 fő befogadására képes, a fináléban érintett klubok drukkerei pedig csapatonként mindössze 6-6 ezer belépőt tudnak beszerezni.

Londoni derbi lesz az Európa-liga döntőjében Bakiban, az angol szurkolók által teremtett varázslatos hangulat viszont minden bizonnyal elmarad, mivel az Arsenal és a Chelsea szurkolói csupán 6-6 ezer jegyhez jutnak hozzá hivatalosan.

A két klub stadionja 14 kilométerre fekszik egymástól, ehhez képest a drukkereknek 4000 kilométert kell utazniuk a két együttes összecsapásához.

Az UEFA szerint nagyjából 15 ezer főre becsülhető azok száma, akik kényelmesen el tudnak utazni Angliából Azerbajdzsánba, majd ott meg tudnak szállni. A jegyek ára 26 és 121 font (9 ezer és 44 ezer forint) közé tehető.

Az Arsenal szerint csalódást keltő, hogy ilyen kevés belépőt kapnak a gárda rajongói, írja a BBC.

Több ezer szurkoló követi a klubot évek óta, akik nem fognak eljutni az Európa-liga-döntőre” – fogalmaztak az észak-londoni alakulat részéről.

Az El-hez képest a Liverpool és a Tottenham csapatonként 16 613 jegyet értékesíthet a Bajnokok Ligája fináléjára, a szintén 68 ezres madridi Wanda Metropolitanóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik