El: A szögleteknél figyelmetlenek voltunk - Kondás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.21. 23:10
null
Uli Forte szerint a Young Boys nagy lépést tett a továbbjutás felé (Fotó: Andreas Blatter/Berner Zeitung)
Mint beszámoltunk róla, a DVSC 3–1-es vereséget szenvedett a Young Boystól az Európa-liga selejtezőjében. Kondás Elemér szerint figyelmetlenek voltak a szögleteknél, míg Uli Forte elmondta, kisebb sokkot kaptak a debreceni egyenlítő gól után.

„Testközelből is megtapasztaltuk, amit nagyon jól tudtunk, hogy a Young Boys kiváló csapat – idézi a dvsc.hu Kondás Elemért, a DVSC-TEVA vezetőedzőjét. Az volt a tervünk, hogy gólt, gólokat szerezzünk – egyet sikerült is –, és hogy zárt védekezésből kontrázzunk, amit helyenként tudtunk megvalósítani. Sajnos a szögleteknél figyelmetlenek voltunk, kétszer is ilyen szituációból kaptunk gólt, amivel előnyös helyzetbe hoztuk a hazai csapatot. Nem kellemes a végén gólt kapni, de az élet megy tovább. Hazautazunk, és készülünk a következő mérkőzésre, amely a Haladás elleni bajnoki lesz. Az lenne a legjobb gyógyír, ha megnyernénk azt a meccset, az Európa-liga-visszavágón pedig azon leszünk, hogy le tudjuk dolgozni a hátrányunkat."

„Nagy lépést tettünk a célunk elérése felé, de nagyon nehéz dolgunk volt ma este, és ne feledjük, van még egy visszavágó – így Uli Forte, a Young Boys trénere.Nagyon örülünk természetesen a végeredménynek. Amikor egyenlített a Debrecen, kisebb sokkot kaptunk, de sikerült visszaszereznünk a vezetést. Arra törekszünk, hogy Debrecenben is nyerjünk, mert szeretnénk bejutni a csoportkörbe, ez a legfőbb célunk."

A svájciak mindhárom találata fejjel született, a 20min.ch portál megszólaltatta a gólszerzőket.

„Jól megy nekem mostanában. A jövőben is nyugodtan kereshetik a fejemet a többiek a beadásoknál – viccelődött a mindössze 170 cm magas Renato Steffen, aki a Young Boys második gólját fejelte. Raphaël Nuzzolo, a svájciak első találatát jegyző támadó alig 5 cm-rel magasabb Steffennél, s a szezonban már másodszor volt eredményes fejjel – pályafutása során pedig csupán harmadszor. „Minél idősebb leszel, annál jobban kell használnod a fejed” – értékelt röviden a 31 éves Nuzzolo.

A Young Boys harmadik fejesét már az előbbieknél jóval magasabbnak számító, a 188 cm-es Michael Frey szerezte. „Olykor a fejes góloknál nem a magasság számít, hanem az elszántság. Így volt ez

A svájci lapok magabiztos győzelemről írtak a Young Boys Debrecen felett aratott 3–1-es diadala kapcsán. „Frey fejese megnyugvást hozott” – írta a svájci Berner Zeitung, míg a sport.ch így fogalmazott: „A Young Boys nyugodt szívvel utazhat Magyarországra”.

A mérkőzés gólösszefoglalója

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, ELSŐ MÉRKŐZÉS
YOUNG BOYS (svájci)–DVSC-TEVA 3–1 (1–1) –
online közvetítés
Bern,
Stade de Suisse, 8000 néző. V: Tom Harald Hagen (norvég)
Young Boys:
Mvogo – Hadergjonaj, Von Bergen, Rochat, Lecjaks – Steffen (Nikci, 86.), Bertone, Sanogo, Nuzzolo – M. Frey (Afum, 90.), Costanzo (Kubo, 77.). Vezetőedző: Uli Forte
DVSC: Polekszics – Jovanovic, Máté P., Mészáros N., Korhut – Szakály P., Varga J., Zsidai, Bódi – Seydi (Kulcsár T., 74.), Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér
G: Nuzzolo (26.), Steffen (67.), M. Frey (87.), ill. Sidibe (39.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik