El: a pusztító Krasznodar szétzúzta a DVTK-t - lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 09:32
null
Bár Vlagyimir Bisztrov (balra) ordító helyzetet hibázott el, az FK Krasznodar szétzúzta a DVTK-t (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint arról már beszámoltunk, a labdarúgó Európa-liga harmadik selejtezőkörének első fordulójában a DVTK hazai pályán 5–1-es vereséget szenvedett az FK Krasznodartól. A mérkőzést látván az orosz lapok magabiztos és kényelmes győzelemről írnak, Koman Vladimir korábbi csapatát pedig pusztítóként jellemezték.

Az orosz (internetes) lapok többsége, így a Szovjetszkij Szport és a sports.ru szerint is kényelmes és magabiztos győzelmet aratott a Premjer-ligában legutóbb ötödik helyen végző krasznodari együttes, amely – mint azt az Izvesztyija kiemeli – fennállása második legnagyobb különbségű győzelmét aratta a nemzetközi kupaporondon – a harmadik meccsén.

A Krasznodar ugyanis ebben a szezonban képviselteti magát először az európai színtéren, ahol az észt Sillamäe Kalev 5–0-s és 4–0-s legyőzését követően a DVTK-t sem kímélte, így három találkozó után 14–1-es gólkülönbséggel büszkélkedhet.

A politikai és üzleti témakörökre szakosodott Gazeta pusztító krasznodari sikerről ír, míg a Rosszijszkaja Gazeta megítélése szerint Oleg Kononov csapata szétzúzta a DVTK-t, amely végig alárendelt szerepben játszott, így magától értetődő, hogy súlyos vereséget szenvedett.

A formalitásnak tűnő visszavágóra augusztus 7-én Krasznodarban kerül sor.

A 101GREATGOALS.COM SZERINT BISZTROV A SZEZON HELYZETÉT HAGYTA KI

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS – EMLÉKEZTETŐ

DIÓSGYŐRI VTK–FK Krasznodar (orosz) 1–5 (0–2)
Debrecen, 4825 néző. V: Bülent Yildirim (török)
DVTK:
Antal (Rados, 80.) – Eperjesi (Bognár I., a szünetben), Alves, Debreceni (Grumics, a szünetben), Husic – Egerszegi, Kádár, Elek – Gosztonyi, Németh M. – Bacsa. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
FK KRASZNODAR:
Szinicin – Martinovics, Sigurdsson, Jedrzejczyk, Kalesin – Gazinszkij, Ahmedov, Laborde (Bisztrov, 58.), Joaozinho – Pereyra (Pomerko, 81.), Ari (Wánderson, 58.). Vezetőedző: Oleg Kononov
G: Bacsa (49.), ill. Ari (28.), Ahmedov (40.), Pereyra (51.), Joaozinho (88. – 11-esből), Bisztrov (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik