El: a magyar csapatoknak jól megy a franciák ellen, a Bordeaux üzent a Reimsnek

Vágólapra másolva!
2020.09.25. 14:59
null
Fehérvári öröm a Reims elleni továbbjutás után (Fotó: Török Attila)
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában a Mol Fehérvár FC a gól nélküli 120 perc után tizenegyesekkel 4–1-re legyőzte a francia élvonalbeli Stade de Reimst. Az utóbbi tíz évben nem ez az első eset, hogy egy magyar csapat egy francia együttest ejtsen ki a második számú európai kupasorozatból: 2017-ben a Bordeaux-t, 2010-ben pedig a Montpellier-t búcsúztatta NB I-es alakulat.

Három éve, 2017 júliusában a Videoton ugyancsak az Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában a francia Bordeaux-val találkozott. Az idegenbeli 2–1-es vereség után Felcsúton Stopira góljával 1–0-ra győzött, így pedig az idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott az akkor még Marko Nikolics által irányított fehérvári csapat. A következő körben, a főtáblára jutásért viszont pályaválasztóként, az idegenbeli 0–0 után 4–0-ra kikapott a szerb Partizantól.

A Bordeaux egyébként nem is hagyta szó nélkül, hogy a Fehérvár egy újabb francia csapatot búcsúztatott: a Twitteren egy giffel üzenték meg a Reimsnek, átérzik a fájdalmukat.

Card

Ezt megelőzően, 2010-ben a Pintér Attila vezette Győr ejtette ki az Európa-liga selejtezőjéből a francia Montpellier-t: a hazai 0–1 után Franciaországban Valentin Babic góljával nyert az ETO, majd 11-esekkel jutott tovább. A következő fordulóban viszont a horvát Dinamo Zagreb már a végállomást jelentette.

A Reims búcsúztatása után a Mol Fehérvár a belga Standard Liege vendégeként lép majd pályára a playoffkörben. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a győztes pedig bejut a csoportkörbe. A találkozót október 1-jén, 20 órától rendezik meg.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
MOL FEHÉRVÁR FC–STADE DE REIMS (francia) 0–0– 11-esekkel 4–1
Fehérvár,Mol Aréna Sóstó,zárt kapuk mögött.Vezette:Jug (szlovén)
MOL FEHÉRVÁR:Kovácsik – Fiola, Musliu, Stopira, Bolla – Nego, Houri, Nikolov, Hangya – Zivzivadze (Evandro, 68.), Petrjak (Hodzic, 75.).Vezetőedző:Márton Gábor
REIMS:Rajkovics – Foket, Faes, Abdelhamid, Konan – Berisha (El Bilal Touré, 79.), Munetsi, Chavalerin – Zeneli (Sierhuis, 62.), Dia, Kutesa (Donisz, 69.).Vezetőedző:David Guion
Kiállítva:Foket (115.)

PLAYOFFKÖR (4. FORDULÓ)
Október 1., csütörtök

20.00:Standard Liege (belga)–MOL FEHÉRVÁR FC(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik