El: a Fradi svéd, a Loki belga, az MTK norvég bírót kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 16:48
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kijelölte az Európa-liga első selejtezőkörében a visszavágók játékvezetőit.

A Ferencváros az idegenbeli 1–1 után otthon fogadja a holland Go Ahead Eagles együttesét. Ezt a meccset a svéd Bojan Pandzic vezeti majd, aki 33 éves és 2014 óta FIFA-kerettag. Ez lesz pályafutása második nemzetközi kupameccse.

A Debrecen 3–0-s előnnyel utazik Montenegróba, a Szutjeszka otthonába. Ezt a mérkőzést a belga Erik Lambrechts vezeti, aki 30 éves és 2014-ben került a FIFA-keretbe. Pandzichoz hasonlóan neki is ez lesz a második nemzetközi kupameccse.

Az MTK hazai pályán 0–0-t játszott a Vojvodinával, az idegenbeli meccsre pedig az UEFA a norvég Tore Hansent delegálta. A 37 éves játékvezető 2013-ban lett nemzetközi kerettag. Tavaly részt vett az U19-es Eb-n, ráadásul a magyar válogatottnak is vezetett, amikor a mieink hat egyre kikaptak Portugáliától. Hansen a harmadik nemzetközi kupameccsére készülhet.

Ezúttal két magyar játékvezető négyes is szerepet kap: az Andó-Szabó Sándor, Buzás Balázs, Georgiou Theodoros, Erdős József alkotta négyes Feröerre utazik, ahol a HB Tórshavn–FK Trakai meccset vezeti, az odavágót 3–0-ra nyerték a litvánok. A Valletta–Newtown AFC összecsapáson pedig a Fábián Mihály, Varga Zsolt, Bozó Zoltán, Szabó Zsolt kvartett működik közre, itt a walesiek kettő egyre nyerték az első meccset.

Játékvezetői ellenőreink közül Tóth Vencel az NSÍ Runavik–Linfield összecsapáson felügyeli a montenegrói Jovan Kaludjerovics munkáját. UEFA-ellenőreink közül pedig Esterházy Márton a Rosenborg–Vikingur, Huszár István pedig az FC Lusitans–West Ham meccsre utazik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik