Ekl: Branko Pauljevics érezte, hogy a vaduziak szétestek

2021.07.31. 05:32
null
Szabályos eszközökkel nehéz volt megállítani Branko Pauljevicset (jobbra), a védő még egy tizenegyest is kiharcolt (Fotó: Réti Zsolt/Újpest FC)
A szerb védő, Branko Pauljevics szerint az FC Vaduz mindent egy lapra téve támadott, a második félidő elejétől azonban már nem volt kérdéses az Újpest továbbjutása.

Minden jó, ha jó a vége – habár kapott góllal indult az Újpest liechtensteini vendégjátéka az Európa-konferencialiga 2. selejtezőkörének visszavágóján, és az első húsz perc alapján úgy tűnt, a lila-fehérek továbbjutása is veszélybe kerülhet, a második félidőre fordult a kocka, és a csapat a Szusza Ferenc Stadionban játszott 2–1 után idegenben 3–1-es győzelmet aratott. Lapunk a mérkőzés játékosának a második gólt szerző Giorgi Beridzét választotta, de a címet kaphatta volna a gólja mellett gólpasszal jelentkező Junior Tallo vagy Branko Pauljevics is. A szerb jobbhátvéd védőfeladatainak ellátása mellett az ellenfél kapujánál is feltűnt, sőt az együttes neki köszönhetően mászott ki a gödörből: a 27. percben kiharcolt büntetője jelentette a találkozó fordulópontját.

„Ahogy egyenlítettünk, minden megváltozott – mondta lapunknak a lefújást követően a 32 éves szerb futballista. – A Vaduznak legalább két gólt kellett lőnie a biztos továbbjutáshoz, és egyet a versenyben maradáshoz. Onnantól viszont a mi teljesítményünk is feljavult. Jobban játszottunk és fokozatosan átvettük az irányítást. Mindent megtettünk, hogy ne kapjunk újabb gólt, ami már önmagában garantálta a sikert.”

A lila-fehérek védője elárulta, az elején kissé meglepte őket a lelkes liechtensteini csapat, kellett egy kis idő, mire felvették a ritmust. A hozzáállással ugyanakkor nem volt gond, inkább a körülményekhez kellett alkalmazkodni.

„A pálya kicsit vizes és lassú volt, nehezebben lehetett a labdát kezelni és irányítani. Mentálisan és fizikailag ugyanakkor remekül felkészültünk, nem ezen múlt, hogy a Vaduz az elején fölénk kerekedett. A mindent vagy semmit szellemében vetették bele magukat a mérkőzésbe a hazaiak, nagyon nyomtak, nálunk pedig hiányzott a megfelelő koncentráció. Tudtuk, hogy figyelni kell a szögletekre, mégis elkövettünk egy hibát, és gólt kaptunk belőle. Az első félidő felére tértünk magunkhoz, feljavult a játékunk, és eldöntöttük a továbbjutás kérdését.”

A párharc összesítésben 5–2-es sikerrel zárult, ami biztos újpesti fölényt mutat, és a két mérkőzést alapján kétség sem férhet hozzá, hogy a jobb csapat lépett tovább az Európa-konferencialiga 3. selejtezőkörébe, azonban a lila-fehérek második góljáig nem tűnt olyan egyértelműnek a helyzet.

„Tizenkét éve vagyok profi futballista, és sokszor megtapasztaltam már, hogy a labdarúgásban bármi megtörténhet – folytatta Branko Pauljevics. – A bajnokság előző idényében három mérkőzésen tizennégy gólt kaptunk a Fehérvártól, a Magyar Kupa döntőjében mégis nyertünk ellene. Rengeteget számít a szerencse, egy jó pillanatban szerzett gól, így amíg Giorgi Beridze a kapuba nem talált és nem szereztük meg a vezetést, nem lehettünk nyugodtak. Abban a pillanatban viszont éreztem, hogy eldőlt a mérkőzés, a vaduziak szétestek. Tudták, hogy már nem lehet meg a továbbjutás, és lélekben feladták. Több helyzetet alakítottunk ki, újabb gólt lőttünk, és simán nyertünk. Minden elismerésem a csapattársaimé, nagyon jól teljesítettünk, megérdemeltem készülhetünk a következő körre.”

Amelyben a papírformának megfelelően a Basel lesz az Újpest ellenfele. A svájci élvonalban szereplő klub 5–0-s összesítéssel lépte le a Partizanit, meggyőző játékkal jelezve, hogy a lila-fehérekre kemény erőpróba vár. A Basel az előző idényben egy bajnokságban szerepelt a Vaduzzal, mégis jóval nagyobb játékerőt képvisel nála; a liechtensteiniek kiestek az élvonalból, a bázeliek a második helyen zártak, és nemzetközi szinten is tapasztaltabbak, az Európa-liga 2019–2020-as kiírásában például negyeddöntőig jutottak. Michael Oenning együttesét azonban egyelőre nem az Európa-konferencialiga 3. selejtezőköre foglalkoztatja, inkább az OTP Bank Liga nyitányára készül. A keret tagjai a csütörtök estét Liechtensteinben töltötték, a pénteki hazaérkezést követően viszont nem pihenhettek sokat, a német vezetőedző még aznap edzést vezényelt. A csapat menetrendje szoros, vasárnap a Puskás Akadémiát, csütörtökön a Baselt fogadja hazai pályán, míg három nappal később Debrecenbe, augusztus 12-én pedig Svájcba látogat.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek