DVSC: Mijadinoszki és Simac az NNI-nél beszélt a vesztegetési megkeresésről

Vágólapra másolva!
2011.01.12. 08:46
Miközben Illés Gyula kedden hároméves szerződést kötött a DVSC-TEVA-val, Mirszad Mijadinoszki és Dajan Simac Budapest felé vette az irányt. A két játékos igazoltan hiányzott a foglalkozásról, hiszen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) székházában volt jelenésük. Az idézett labdarúgókat a DVSC-TEVA jogi képviselője is elkísérte.

Előbb Simacot hallgatták ki a nyomozók, aki elmondott mindent a DVSC-TEVA– Sampdoria (2–0) Európa-liga-mérkőzés előtt történtekről. Mint arról beszámoltunk, december 16-án egy eddig ismeretlen személy kereste fel a Loki fővárosi főhadiszállásán Simacot és Mijadinoszkit, a mérkőzés eredményének befolyásolását kérve tőlük. A játékosok azonban előbb visszautasították az ajánlatot, majd rögvest jelentették az esetet. Előbb Simacot hallgatták ki a nyomozók, aki elmondott mindent a DVSC-TEVA– Sampdoria (2–0) Európa-liga-mérkőzés előtt történtekről. Mint arról beszámoltunk, december 16-án egy eddig ismeretlen személy kereste fel a Loki fővárosi főhadiszállásán Simacot és Mijadinoszkit, a mérkőzés eredményének befolyásolását kérve tőlük. A játékosok azonban előbb visszautasították az ajánlatot, majd rögvest jelentették az esetet.

Kár, hogy az NNI csak késve szerzett tudomást a vesztegetési kísérletről, és persze szerencsésebb lett volna a korábbi meghallgatás is, hiszen így bármennyire is segítették a játékosok a nyomozók munkáját, már kihűlt az akkor forrónak hitt nyom. Simac után Mijadinoszkit hallgatták meg az NNI munkatársai, és a macedón légiós Simachoz hasonlóan jegyzőkönyvbe mondta vallomását, melyet aztán – több, korábban fogadásicsalás-ügyben meghallgatott sportvezetővel ellentétben – alá is írtak a Loki játékosai. Ám nemcsak a labdarúgók segítik a nyomozást, hanem azok a felvételek is, amelyek a szálloda folyosóján készültek. Információnk szerint a nyomozók hiszik, hogy a nemzetközi fogadási csalásokhoz köthető személyre bukkantak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik