Csank: A Sporting nagyképűsége a futballunk megítélését mutatta

Vágólapra másolva!
2012.10.05. 12:51
null
A Sporting talán nem vette komolyan a mérkőzést (Fotó: Németh Ferenc)
Csank János volt magyar szövetségi kapitány nagyszerűnek, de szerencsésnek is tartja a Videoton Sporting elleni Európa-liga diadalát, amelyben szerinte benne volt a magyar futball rossz megítélése, a portugálok nagyképűsége is.

Csank a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta: a fehérvári célfutballt magyar tréner nem tudná eladni a közvéleménynek. A válogatott kapcsán jelezte: nem kellene pattogniuk egyes légiósoknak, az Egervári-csapatot kicsit túlsztárolták.

SZAVAZÁS

Ön szerint továbbjut a Videoton az El-csoportjából?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon fontos a Videoton El-győzelme, mert nagyon rossz a magyar futball és a magyar játékosok megítélése külföldön. Kicsit jellemző volt erre a Sporting nagyképűsége is, ahogyan lenézte a Vidit. Persze szerencsénk is volt, hogy hétvégén a Porto vár rájuk, ezért mert kihagyni az edzőjük három stabil kezdőt és ültetni a gólkirályt a kispadon. Nem térképezték fel jól a magyar csapatot, de az igazsághoz hozzátartozik: hetven százalékban azért a portugáloknál volt a labda, a Videoton viszont jól használta ki a helyzeteit. Kellett a szerencse is” – vélekedett Csank.

„Van egy nagyfokú türelem is a külföldi edzővel szemben: a Vidi által művelt tipikus célfutballt magyar tréner nem tudná eladni a sportközvéleménynek, tőlünk nem fogadnák el. Amikor én ültem a Videoton kispadján, konténerekben laktunk, késtek a fizetések, a légiósok olyanok voltak, amilyenek. Mezey György alatt már sokat javult a helyzet, a mai tulajdonosi háttér pedig már az európai mezőny középkategóriája alatti részt jelenti. Gratulálok annak, aki ezt a klubot a háttérből irányítja, s bízom a sikeres kupafolytatásukban” – tette hozzá a korábbi Vidi, jelenlegi Gyirmót-edző.

„Korai persze még a magyar továbbjutásról ábrándozni, főként, hogy az Európában is figyelemreméltó eredmény más hozzáállásra sarkallja innentől a riválisokat, vagyis lényegesen nehezebb lesz ezután” – jelezte Csank János.

A volt szövetségi kapitány kitért a válogatott körüli viharokra is: „Nem egyszerű Magyarországon szövetségi kapitánynak lenni. A külföldön játszó magyar focistáknak nagy az egójuk. Közben egy rakás légiós nem is fér be a csapatába, s itthon is van legalább olyan jó játékos a posztján. Nem kellene annyit pattogniuk egyes futballistáknak. A mostani elégedetlenkedések, kritikus játékosnyilatkozatok mögött az is ott van, hogy megint megemeltük a realitás helyett a mércét. Ez a válogatott éles meccseken azért nem annyira teljesít. A hollandokat eleve félre kellett volna tennünk, nekünk most kezdődnek a selejtezők. Kicsit túl voltak sztárolva Egervári Sándor barátom játékosai: a rózsaszínből most megint fordulunk érzelmileg, közhangulatban száznyolcvan fokot.”

VIDEOTON–SPORTING 3–0

1–0, Vinícius

2–0, Oliveira

3–0, Nikolics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik