Chelsea: Ezért volt fontos Moratának a Vidi elleni gól – Fabregas

Vágólapra másolva!
2018.10.06. 10:52
null
Álvaro Moratának sokat jelentette a Vidi elleni gólja (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea középpályása, Cesc Fabregas szerint a Vidi FC elleni Európa-liga mérkőzésen győztes gólt szerző Álvaro Morata számára nagyon fontos volt a fehérváriak  ellen szerzett találata, amely elindíthatja honfitársát azon az úton, amelyen elcsendesítheti a felé irányuló kritikákat.


Álvaro Morata 2017 nyarán hagyta el a Real Madridot a Chelsea kedvéért, a londoniak 66 millió euróért igazolták át a spanyol válogatott csatárt. A 25 éves támadó első szezonja nem sikerült jól a Chelsea-ben, és a jelenlegi idényben is mindössze két gólt szerzett eddig.

Teljesítményét rengeteg kritika érte az angol sajtóban, ami megviselte a játékost. Ezért is sírta el magát a Vidi elleni gólja után. Csapattársa, Cesc Fabregas a mérkőzés utáni nyilatkozatában támogatásáról biztosította Moratát:

„Biztos vagyok benne, hogy Álvaro nem felejti el ezt a meccset, nagyon fontos volt számára, hogy gólt szerezzen – mondta Fabregas. – A sajtó kipécézte, ezért nagyon ideges volt az elmúlt időszakban, de a gólja sokat jelenthet neki. Álvaro sokat szenvedett, ezért boldog vagyok a teljesítménye miatt. Keményen dolgozik, mindig a legjobbat akarja kihozni magából. Mindannyian hiszünk benne és reméljük, ez a gól csak első a sok közül.”

Fabregas a Vidi elleni mérkőzésről is beszélt.

„Tudjunk, milyen nehezek az ilyen fajta meccsek, ha nem szerzel korán gólt. Az ellenfelünk nagyon mélyen védekezett, keményen meg kellett dolgoznunk a győzelemért. Igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani és nyomást helyezni rájuk, végül szerencsére sikerült betalálnunk. A lényeg a három pont, valószínűleg senkiben sem hagyott mély nyomot ez a meccs” – mondta Fabregas.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
L-CSOPORT
CHELSEA (angol)–VIDI FC 1–0 (Morata 70.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
BATE Boriszov (fehérorosz)–PAOK (görög) 1–4 (Szkavis 61., ill. Prijovics 6., Léo Jabá 11., 17., Pelkasz 73.)

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 2 2 2–0 +2 6
2. PAOK 2 1 1 4–2 +2 3
3. BATE Boriszov 2 1 1 3–4 –1 3
4. VIDI FC 2 2 0–3 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik