Bernben tenne csodát a Debrecen az El-főtábláért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.21. 13:02
null
Az ünneplésre még biztos várni kell, de este jó eredményt érne el a Loki (Fotó: Szabó Miklós)
A Debrecen csütörtök este 19.30 órakor a Young Boys otthonában lép pályára: az Európa-liga-selejtező rájátszásában nem kisebb a tét, mint hogy melyik együttes jut be a csoportkörbe. Kulcsár Tamás szerint nincs nagy különbség a két együttes között, a svájciak csapatkapitánya pedig úgy véli, hogy sokkal jobb ellenféllel találkoznak, mint az előző fordulóban.

„Nagyon nehéz mérkőzésre készülünk, tisztában vagyunk vele, hogy a Young Boys kiváló csapat. Már a hét elején megkezdtük a ráhangolódást az összecsapásra, az edzés mellett videózással készültünk, a csapattal együtt megnéztük és kielemeztük a Young Boys Grasshoppers elleni bajnokiját. Párharcról van szó, a célunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el már az első meccsen. Szeretnénk gólt, gólokat lőni, mert egy Bernben szerzett találatnak nagy jelentősége lenne" – mondta Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A HIÁNYZÓK

Nem tarthatott a csapattal Selim Bouadla. A BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn kiállított középpályás automatikusan egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Az Újpest ellen kiállított Aleksandar Jovanovic viszont ott volt az utazók között, hiszen ő a Haladás elleni vasárnapi hazai bajnokin tudja le majd az egy NB I-es meccsre szóló büntetését. Tisza Tibor és René Mihelic sérülés miatt maradt odahaza, Dalibor Volas pedig napokig beteg volt, ő azért nem tudott a csapattal edzeni.

„A svájci futball magasabban jegyzett, mint a magyar, viszont klubszinten bármi előfordulhat. Tudom, hogy ellenfelünknél vannak sérüléssel bajlódó játékosok, de elég erős a keretük: akik kiesnek, lehet őket pótolni, vagyis bárki lép pályára, ugyanazt a játékot tudják produkálni. Megpróbálunk szervezetten futballozni. A futbalunkra jellemző az offenzív játék, szeretnénk ezt alkalmazni most is."

A küldöttség a Bern belvárosában található ötcsillagos Schweizerhof Hotelben szállt meg. Kulcsár Tamás szokás szerint a csapatkapitány Szakály Péterrel került egy szobába, a debreceni labdarúgó szerint azonban elsősorban a védekezésre kell odafigyelni.

YB: KLASSZISOKKAL JOBB A DEBRECEN

„Szeretnénk bejutni a csoportkörbe az Európa-ligában. Nagyon keményen dolgoztunk az előző szezonban, hogy végül a harmadik helyünket bebiztosítsuk. Most le akarjuk aratni a munkánk gyümölcsét. A Debrecen remek csapat és két klasszissal jobb, mint az előző ellenfelünk, az Ermisz Aradippu. Mindig különlegesek az európai porondon játszott mérkőzések, okosan, türelmesen kell futballoznunk. Az elsődleges célunk az, hogy lehozzuk az első meccset kapott gól nélkül" – Steve von Bergen, a svájciak csapatkapitánya.

„Bizakodóak vagyunk! – mondta Kulcsár Tamás, a Loki csatára a Nemzeti Sportnak. – Odahaza, Debrecenben, alaposan elemeztük az ellenfelet, gyors, lendületes, villámgyorsan kontrázó csapattal találjuk magunkat szemben. Idegenben nekünk is gyors ellencsapásokból kellene veszélyeztetnünk, meglátjuk, mi sül ki a két hasonló stílusból... A Young Boys odahaza alighanem megnyugtató előnyre tenne szert, ezért a védekezésünkre nagyon oda kell figyelni. Ha szükséges, nekünk, csatároknak is be kell segítenünk a saját kapunk előtt. Nagy különbség nincs a két csapat között, a pillanatnyi forma dönthet."

A Loki azonban az utóbbi hetekben finoman fogalmazva sincs kirobbanó formában, a bajnokságban az eddigi négy forduló alatt nyolc pontot szórt el, legutóbb Újpesten kapott ki 1–0-ra. A harmincegy esztendős csatár nem is szépítette a helyzetet.

„Kár lenne tagadni, hogy sajnos rossz passzban vagyunk. A repülőn is beszélgettünk az utóbbi időszak gyenge eredményeiről, de nehogy azt higgye bárki is, hogy csupa depressziós játékos üldögélt a széksorokban. Megpróbáljuk normálisan kezelni a helyzetünket, hiszen minden csapat életében előfordulnak ilyen hullámvölgyek. Tudjuk, előbb-utóbb belelendülünk, nyilván mindegyikünk azon van, hogy minél hamarabb talpra álljunk. A Young Boys elleni összecsapás remek alkalom, hogy megmutassuk, igenis jó csapat vagyunk."


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik