Az ETO hazai pályán búcsúztatta a Nitrát

Vágólapra másolva!
2010.07.08. 18:23
A Győri ETO hazai pályán 3–1-re legyőzte a szlovákiai FC Nitrát, így 5–3-as összesítéssel bejutott az Európa-liga második selejtezőkörébe. A kisalföldi együttes a következő fordulóban a kazah Atirauval játszik.

Nagy kő esett le a győriek szívéről: hazai pályán kiharcolták a továbbjutást (Fotó: Németh Ferenc)
Nagy kő esett le a győriek szívéről: hazai pályán kiharcolták a továbbjutást (Fotó: Németh Ferenc)
Nagy kő esett le a győriek szívéről: hazai pályán kiharcolták a továbbjutást (Fotó: Németh Ferenc)
Nagy kő esett le a győriek szívéről: hazai pályán kiharcolták a továbbjutást (Fotó: Németh Ferenc)
Nagy kő esett le a győriek szívéről: hazai pályán kiharcolták a továbbjutást (Fotó: Németh Ferenc)

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

Kedvező helyzetből várhatta az FC Nitra elleni Európa-liga-selejtező visszavágóját a Győri ETO, hiszen a zöld-fehérek az első mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszottak szlovákiai riválisuk otthonában. Így Pintér Attila együttesének már egy gól nélküli vagy egy 1–1-es iksz is továbbjutást ért volna, de a szakembert ismerve ki lehetett zárni, hogy az ETO ne győzelemre játsszon...

Nicorec (20) fontos gólt szerzett
Nicorec (20) fontos gólt szerzett

A kék mezben feszítő nyitraiak kezdték az első félidőt. Az első nagy helyzet a hazaiak előtt alakult ki a negyedik percben: a kapujából kifutó Lukás Hrosso elveszítette a labdát, amelyet Koltai Tamás huszonkét méterről az üresen maradt kapu fölé bombázott. Higgadtabb megoldással könnyedén megszerezhette volna a vezetést a Győr...

A kihagyott helyzet pedig perceken belül megbosszulta magát: Iván Hodúr egy szép vendégtámadás végén nyolc méterről lőtt Sánta András kapujába – a Nitra tehát megszerezte a vezetést, és az 1–0-val összesítésben is továbbjutásra állt.

A hazai pályán kapott gól (amelyet előzetesen olyan nagyon el szerettek volna kerülni a győriek) azonban nem zavarta meg látványosan az ETO-t, az ezúttal tiszta fehérben játszó zöld-fehérek mentek előre, de próbálkozásaik rendre elakadtak a stabil szlovák védelemben. Egészen a 21. percig... Ekkor ugyanis Rati Alekszidze találatával összejött az egyenlítés!

Szabó Ottó bal oldalról érkező beadását az ötös jobb sarkánál helyezkedő Koltai fejelte vissza a másik oldalon érkező grúz csatárnak, aki nem hibázta el a hatalmas ziccert, 1–1-re alakítva az állást. Így ismét az ETO állt továbbjutásra – nagy kő esett le a hazai szurkolók szívéről. Megnyugodni azonban nem nyugodhattak meg a drukkerek, a vendégek ugyanis nagyon harcosan küzdöttek tovább, és volt, hogy csak a szerencse mentette meg az újabb góltól a győrieket.

Az első félidő utolsó perceiben jobbára a mezőnyben zajlott a játék és a küzdelem, a Győr a széleken próbált a szlovák védelem mögé kerülni, kevés sikerrel. De a lényeg az volt, hogy a szünetbeli eredménnyel az ETO állt továbbjutásra.

A második félidő első öt percében nem jegyezhettünk fel említésre méltó eseményt, és valószínűleg ezt megunva Iván Galád, a nyitraiak mestere pályára küldte Rák Róbertet, az előző szlovák bajnokság gólkirályát. Az 55. percben aztán életjelet adott magáról a Győr: szép támadás végén Tokody Tibor lőtt távolról, de a vendégek kapusa megfogta a labdát.

Ettől a támadástól mintha magára talált volna Pintér Attila együttese, és néhány percig kapuja elé szegezte a Nitrát. A fölény szerencsére nem bizonyult meddőnek, a 60. percben ugyanis Mihai Nicorec szép egyéni megmozdulással vezetéshez juttatta a hazaiakat! 2–1

A vezetés birtokában a Győr uralta a mérkőzést, védelme stabilan állt a lábán, ellentámadásai pedig általában hordoztak magukban némi veszélyt – sőt a 78. percben a ma a szokásosnál gyengébb napot kifogó Tarmo Kink ziccert is hibázott. Az utolsó percek is izgalmasan teltek, mindkét oldalon maradtak ki helyzetek, a vendégek a 88. percben a kapufát is eltalálták...

Már-már úgy tűnt, hogy Kinknek ma semmi sem jön össze, de a hosszabbításban (alig fél perccel egy újabb nagy ziccer kihagyása után) az észt támadó megadta a kegyelemdöfést a Nitrának: a jobb oldalról befelé cselezett, és 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 3–1 – eldőlt a mérkőzés.

A Győr összességében megérdemelten jutott tovább, és a második selejtezőkörben a kazah Atirau vár rá. Az ismeretlen ellenfél valószínűleg nem legyőzhetetlen, de a zöld-fehéreknek feltétlenül jobb játékot kell nyújtaniuk, mint a mai mérkőzésen.

GYŐR–NITRA 3–1
 

 

ALEKSZIDZE: MEGMUTATTUK, HOGY TUDUNK EGYMÁSÉRT KÜZDENI

"Kemény mérkőzés volt, nagyon köszönjük a közönség támogatását. Remélem, a további meccseinkre is kijönnek, mert szükségünk lesz rá. Ehhez persze jó teljesítményt kell nyújtani a jövőben is. Megmutattuk, hogy tudunk egymásért küzdeni, és ez azért fontos, mert a keretben nagyon sok légiós található" – mondta az első gólt jegyző Rati Alekszidze a találkozó után. 

 

"Vannak még problémáink, mert az Európa-liga meccsek miatt nem tudunk úgy készülni a szezonra, mint máskor. Örülök, mert a csapat megmutatta, hogy tud fegyelmezetten játszani. Jelenlegi formánk alapján a mérkőzések hatvan-hetven százalékában tudjuk irányítani a játékot. Azt gondolom, hogy ezekre lehet építeni" – tette hozzá Pintér Attila.

 

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik