A Zenit kikaparta a gesztenyét Juhászéknak

Vágólapra másolva!
2010.12.16. 23:06
null
Juhász Roland (balra) csapata, az Anderlecht továbbjutott (Fotó: Action Images)
Címkék
Hatodik mérkőzését is megnyerte a Zenit együttese a labdarúgó Európa-ligában, így hibátlan teljesítménnyel lépett tovább csoportjából. A szentpéterváriak sikerének az Anderlecht is örülhetett, amely szintén továbbjutott. Parádézott a Stuttgart, döntetlent játszott egymással a PSV és a Metaliszt.

 

G-csoport

A Zenit előtt megvolt a nagy lehetőség, hogy hibátlan mérleggel fejezze be a csoportot, ennek teljesítéséhez a 2010-es orosz bajnoknak nyernie kellett Athénban. Luciano Spalletti Huszti Szabolcsot a kispadra nevezte.

A vezetést az AEK szerezhette volna meg, de Ismael Blanco lába megremegett, az argentin futballista a bal sarok fölé lőtte a görögök javára megítélt tizenegyest. Ahogy az lenni szokott, a nagy hibát követően büntetett az ellenfél, Alekszandr Buharov egy csel után a tizenhatosról a bal sarokba lőtt.

Szünet után Alessandro Rosina remek lövéssel növelte az előnyt, Igor Gyenyiszov gólja pedig fölényessé tette az oroszok győzelmét. Az AEK az Anderlecht sikere miatt elbúcsúzott a nemzetközi porondtól, a Zenit hibátlan maradt. Huszti a 74. percben lépett pályára Danko Lazovics helyett.

A másik mérkőzésen az Anderlechtben kezdőként kapott szerepet Juhász Roland, és csapata az első félidőben eldöntötte a Hajduk Split elleni találkozót. Előbb Tom de Sutter lőtt a kapuba segítségével a hálóba, majd Matías Suárez növelte az előnyt.

Juhász végig a pályán volt.

H-csoport

Ebben a csoportban már korábban eldőlt a továbbjutás. A Getafe a Young Boysot fogadta, és a már biztosan búcsúzó spanyol csapat kezdett jobban: Sardinero Corpa negyedóra játék után juttatta vezetéshez a madridiakat balösszekötő helyéről leadott lövéssel.

Ez a találat végül el is döntötte a mérkőzést, a Getafe megszerezte a csoport harmadik helyét.

A Stuttgart–Odense mérkőzésnek magyar vonatkozása is volt, a mérkőzés játékvezető-ellenőre ugyanis Székely Ferenc volt, aki ebben a minőségben most debütált a nemzetközi porondon. Érdekesség, hogy Székely annak a Terje Haugének a munkáját figyelte, aki viszont ezzel a meccsel búcsúzott.

A VfB 20 perc játék után jutott előnyhöz, amikor Cristian Molinaro beadását Pavel Pogrebnyjak kapura fejelte. A kapusig el sem jutott a labda, mert az ötösön álló Anders Möller-Christensen mellre vette a fejest, de a labda elpattant tőle, és a szemfüles Timo Gebhart a hálóba lőtt.

Gebhart a második gólnál az előkészítő szerepében tündökölt, igaz, ehhez a gólhoz is kellett szerencse, a beadást ugyanis a fiatal Daniel Höegh a saját kapujába továbbította. Ezután megindult a Stuttgart, Christian Gentner 12 méterről belőtte a harmadikat, majd Pavel Pogrebnyjak is feliratkozott a gólszerzők közé.

Az Odense a nigériai Peter Utaka révén szépített, de így is súlyos vereséget szenvedett, főleg miután Ciprian Marica megszerezte az ötödik gólt is.

I-csoport

A csoportban a Debrecen azért küzdött, hogy ne pont nélkül zárja a sorozatot, erről a mérkőzésről külön cikkben olvashatnak.

A már továbbjutott PSV Eindhoven és Metaliszt Harkiv egymással csapott össze, Fred Rutten pihentette Dzsudzsák Balázst, aki ezúttal a kispadon kapott helyet. A PSV egyébként a klubtörténet legfiatalabb csapatát küldte pályára európai kupamérkőzésen, 23 év és 280 nap volt az átlagéletkor.

Az első játékrészben a Metaliszt volt a veszélyesebb, ám az ukránok nem tudtak kifogni Cassimo Ramos kapuson, így gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok szünetre.

A fordulást követően az eindhovenieknek is voltak helyzeteik, gól azonban nem született; Dzsudzsák a 91. percben lépett pályára.

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Zenit 6 6 0 0 18–6 +12  18
2. Anderlecht 6 2 1 3 8–8 0 7
3. AEK 6 2 1 3 9–13 –4  7
4. Hajduk Split 6 1 0 5 5–13 –8  3

 

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. VfB Stuttgart 6 5 0 1 16–6 +10  15
2. Young Boys 6 3 0 3 10–10 0 9
3. Getafe 6 2 1 3 4–8 –4  7
4. Odense 6 1 1 4 8–14 –6  4

 

AZ I-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. PSV 6 4 2 0 10–3 +7  14
2. Metaliszt Harkiv 6 3 2 1 9–4 +5  11
3. Sampdoria 6 1 2 3 4–7 –3  5
4. Debrecen 6 1 0 5 4–13 –9  3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik