A Maribor-edző nagy kérdésekre vár választ a Vidi ellen

Vágólapra másolva!
2010.07.14. 20:44
null
A szlovének négy órás utazás után délután érkeztek meg Győrbe, ahol este a stadionban edzettek<br />(Fotó: nkmaribor.com)
Cs&uuml;t&ouml;rt&ouml;k&ouml;n a labdar&uacute;g&oacute; Eur&oacute;pa-liga selejtezők&ouml;r&eacute;nek m&aacute;sodik fordul&oacute;j&aacute;ban a Videoton p&aacute;lyav&aacute;laszt&oacute;k&eacute;nt Győrben fogadja a szlov&eacute;n NK Maribort, m&iacute;g a Győri ETO Kazahszt&aacute;nban vend&eacute;gszerepel &eacute;s a KF Atirau ellen pr&oacute;b&aacute;l meg a tov&aacute;bbjut&aacute;s szempontj&aacute;b&oacute;l min&eacute;l biztat&oacute;bb eredm&eacute;nyt el&eacute;rni.

A Maribor az egyetlen szlovén klub, amely játszott már a Bajnokok Ligájában, két játékosa a vb-n is szerepelt: nemzetközi tapasztalatban tehát nincs hiány.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik magyar csapat jut tovább az El második selejtezőköréből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Voltak változások a keretünkben, de nem hinném, hogy bármivel is esélytelenebbek lennénk a Videotonnál" – mondta Darko Milanic, a Maribor vezetőedzője. A legutóbbi szlovén bajnokság ezüstérmese az elmúlt hetekben megvált két meghatározó labdarúgójától is. A René Mihelic és Dejan Skolnik duóért a portugál CD Nacional másfél millió eurót fizetett a Maribornak, s noha a középpálya „feje", Dejan Mezga fizetési vitába keveredett a klubbal, a horvát labdarúgó végül megegyezett a szlovén egyesület vezetőivel, és 2013-ig meghosszabbította szerződését. Így ő ott lehet a csütörtök este Győrött megrendezésre kerülő találkozón (a Videoton pályáját felújítják, ezért kényszerülnek vendégségbe a fehérváriak).

A szlovének nem elbizakodottan, ám optimistán várják az Európa-liga selejtezőjét, hiszen a távozók mellett érkezők is voltak. A legjobb igazolásnak a Portugáliába távozó René Mihelic pótlására szerződtetett horvát Tomislav Pavlicic tűnik.

Összeállt az együttes – mondta még Darko Milanic. – Sokan találgatják, hogy a nyáron gyengült vagy erősödött az együttes, de erre mindig azt mondtam, hogy ez csupán fél év múlva derül ki. Az első erőfelmérő mindesetre a Videoton elleni Európa-liga-selejtezőnk lesz, ha ezt az akadályt sikerrel vesszük, a nagy kérdésekre is választ kapunk..."

A világbajnokságon szereplő szlovén válogatott szerepet kapó Suad Filekovic és Elvedin Dzinic csupán néhány napja edz együtt a csapattal, időközben pedig két fiatalt is igazolt még az együttes, az ezüstérmes az NK Interblock Ljubljana két fiatalja, Robert Beric és Josip Ilicic játékjogát vásárolta meg. Előbbi mindössze tizenkilenc esztendős, s a szlovén futball egyik legnagyobb tehetségének tartják, az élvonalban eddig harmincnégy találkozón játszott, s tizenkét gólt lőtt. A játékost a Tottenham Hotspur is vitte volna, ám Robert Beric az állandó játéklehetőség miatt inkább a Maribort választotta. Nehéz mérkőzésre számíthat tehát a Videoton – ám legyünk optimisták, hiszen nem csupán a Maribor, hanem a Videoton is erősödött a nyáron.

Kazahsztánban, a világ kilencedik legnagyobb országában az olaj az úr, így az olajipari cégek szerepvállalása meghatározó úgy a sportban, mint egyes sportklubok életében. A háromszázhúszezer lakosú Atirau stadionjában nyolcezer ülőhely van, a gyepszőnyeget futópálya öleli körbe, a hírek szerint mindegyik széken ül majd valaki a csütörtöki összecsapáson.

A nagyon kedves és udvarias vendéglátóim szerint több miniszter és magas rangú politikus jelezte, hogy ott lesz a mérkőzésen, ami tehát errefelé nagyon komoly eseménynek számít" – mondta Klement Tibor, a győriek ügyvezető igazgatója, aki a csapatot megelőzve külön utazott el a találkozó helyszínére, hogy személyesen győződjön meg arról: mindent rendben talál.

„Természetesen az a célunk, hogy valamelyest elrontsuk a szórakozásukat. Megnéztem a csapat szálláshelyéül szolgáló szállodát is, a négycsillagos hotel minden igényt kielégít, egy éjszakát töltenek ott a játékosok, semmi gond nem lehet vele, ráadásul egy kényelmes konferenciatermet is a rendelkezésünkre bocsátanak, ahol megbeszéléseket, taktikai értekezletet lehet tartani."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik