2000 km-t utaztak a tét nélküli meccsért, a liverpooli VIP-ban kötöttek ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.12. 15:50
null
A távoli meccs fogalmát nem ismerő orosz szurkolócsapat énekel a Goodison Parkban (Fotó: Action Images)
Egy maroknyi orosz vendégszurkoló kedvenc klubja iránti elhivatottságát bájos vendégszeretettel jutalmazta a Premier League-ben szereplő Everton figyelmes vezetősége.

 

Az orosz bajnokságban a negyedik helyen álló FK Krasznodar mindössze 14 szurkolója kétezer kilométert utazott csak azért, hogy lássa a csapat Everton elleni, totálisan tét nélküli Európa-liga mérkőzését a liverpooli Goodison Parkban.

Az angolok már biztos csoportelsők, az oroszok már biztos kiesők voltak. De ez egy csöppet sem zavarta azt a 14 szurkolót, aki kétszer ült repülőre és egyszer vonatozott Krasznodartól Liverpoolig

A heves esőzéssel áztatott vendégszektorban helyüket elfoglaló drukkerek épp a Beatles „Hey Jude” című slágerét énekelték a legendás együttes emlékére és a város tiszteletére – ekkor döntöttek úgy a házigazdák, hogy vendégül látják a hűséges hősöket egy kis melegedésre, italra és pár falatra. A kezdő sípszó előtt és a félidei szünetben is.

Ugyanabba a VIP-terembe vezették őket, ahol a Krasznodar képviselői és a játékosok, edzők szerettei, családtagjai töltötték idejüket.

Már a klubházban (Fotó: Daily Mail)
Már a klubházban (Fotó: Daily Mail)

„Mindenhol ott vagyunk, ahol a csapat pályára lép. Egyetlen mérkőzést sem hagyunk ki” – nyilatkozta a 40 éves Jevgenyij Sevcsenko, aki szintén átélte az orosz szurkolók kalandját a Goodison Parkban.

„Először Bécsbe, majd Londonba repültünk, onnan vonatoztunk Liverpoolig. Volt, aki Moszkvának indult. Az utat gondosan megterveztük, a Hey Jude-ot pedig előre betanultuk.”

Richard Kenyon, az Everton kommunikációs igazgatója szerint öröm volt számukra vendégül látni Oroszország leghűségesebb szurkolót.

A Krasznodar csütörtök este 1–0-ra nyert az Everton otthonában, így győzelemmel búcsúzott a sorozattól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik