Végeredmény
2
0
Félidő: 1-0
Serie A, 36
kezdőcsapatok
kezdőcsapatok
A csapatok fordulónkénti helyezése
Helyezés Forduló
Lazio
Internazionale
„Előre budai srácok! Előre pesti csibészek!” – így emlékezünk '56-ra

A Nemzeti Sport Online-on legutóbb szeptember végén foglalkoztunk a Lazio-szurkolók által gyakran énekelt, Avanti ragazzi di Buda kezdetű dallal. Bemutattuk az 1956-os magyar forradalom, a hősök emlékére íródott dal eredetét, míg az MTVA szövegíró-pályázatot hirdetett. A pályázat lezárult, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV felhívására 1570 vers érkezett az MTVA-hoz, közülük kerül ki majd a győztes, az eredményhirdetést később tartják. Korábbi cikkünkben azonban ígéretet tettünk arra, hogy a hozzánk beérkezett műveket közreadjuk. A szövegvariánsokat alább olvashatják – a mai évfordulón az NSO ezzel tiszteleg a forradalom emléke előtt.

Serie A: Megrökönyödtem, amikor arról olvastam – Nagy Ádám

A brazil születésű, de olasz válogatott Jorge Luiz Frello Filho, futballnevén Jorginho játéka tetszett eddigi ellenfelei közül a legjobban Nagy Ádámnak. A Bologna magyar futballistája a hétvégén először játszott végig bajnokit új klubjában – csapata Rómában 1–1-re végzett a Lazióval –, légiósunk egyszerre örült és volt bosszús a döntetlent követően, hiszen vendégként az utolsó, 97. percig (!) győztesnek érezhették magukat.

Megvan az első Inter-siker; Korhuték meglepő veresége

Az eddig nyeretlen Internazionale Antonio Candreva góljával 1–0-ra legyőzte a Southamtptont a labdarúgó Európa-liga K-csoportjának 3. fordulójában hazai pályán, míg a Korhut Mihályt végig a pályán tudó Hapoel Beer-Seva 1–0-ra kikapott otthon a Sparta Prahától.

El: totálisan átverték az Inter védelmét – videó

Zseniális szabadrúgás-kombináció után szerzett gólt a Sparta Praha labdarúgócsapata az Inter ellen az Európa-liga K-csoportjának 2. fordulójában. Martin Frydek remekül vette észre az üresen álló Václav Kadlecet, aki higgadtan a kapuba passzolt Samir Handanovic mellett.