Végeredmény
1
3
Félidő: 0-2
Serie A, 37
kezdőcsapatok
kezdőcsapatok
A csapatok fordulónkénti helyezése
Helyezés Forduló
Carpi
Lazio
Serie A: Megrökönyödtem, amikor arról olvastam – Nagy Ádám

A brazil születésű, de olasz válogatott Jorge Luiz Frello Filho, futballnevén Jorginho játéka tetszett eddigi ellenfelei közül a legjobban Nagy Ádámnak. A Bologna magyar futballistája a hétvégén először játszott végig bajnokit új klubjában – csapata Rómában 1–1-re végzett a Lazióval –, légiósunk egyszerre örült és volt bosszús a döntetlent követően, hiszen vendégként az utolsó, 97. percig (!) győztesnek érezhették magukat.

Bologna: ez igen, Nagy Ádámé a legnagyobb pötty!

Lehet, hogy nem Nagy Ádám játssza a leglátványosabb futballt a Bologna labdarúgócsapatában, ám hogy milyen fontos szerepet tölt be a magyar középpályás a piros-kékeknél, arról az alábbi grafika is tanúskodik.

„Előre budai srácok! Előre pesti csibészek!” – így emlékezünk '56-ra

A Nemzeti Sport Online-on legutóbb szeptember végén foglalkoztunk a Lazio-szurkolók által gyakran énekelt, Avanti ragazzi di Buda kezdetű dallal. Bemutattuk az 1956-os magyar forradalom, a hősök emlékére íródott dal eredetét, míg az MTVA szövegíró-pályázatot hirdetett. A pályázat lezárult, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV felhívására 1570 vers érkezett az MTVA-hoz, közülük kerül ki majd a győztes, az eredményhirdetést később tartják. Korábbi cikkünkben azonban ígéretet tettünk arra, hogy a hozzánk beérkezett műveket közreadjuk. A szövegvariánsokat alább olvashatják – a mai évfordulón az NSO ezzel tiszteleg a forradalom emléke előtt.

Hétfői sportműsor: angol, olasz és spanyol bajnoki

Hétfőn az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban két, az angol és a spanyol pontvadászatban egy-egy mérkőzést rendeznek. A Mol Ligában a címvédő DVTK a Fehérvári Titánokat fogadja, pályán a Fradi és az Újpest hokisai.