Koronavírus: elhalasztották a rapid- és villámsakk-világbajnokságot

Vágólapra másolva!
2021.12.09. 12:40
null
A hagyományos vb jelenleg is tart, a rapid és a villámsakk-világbajnokság viszont 2020 után idén is törlésre kerülhet (Fotó: AFP)
A nemzetközi szövetség (FIDE) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a rapid- és villámsakk-világbajnokságot, amelyet december 25. és 31. között terveztek megtartani Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban – számolt be a Magyar Távirati Iroda. 

 

A FIDE döntését megelőzték a kazahsztáni korlátozó intézkedések, amelyek értelmében az országba érkezőkre egyhetes karantén vár – emlékeztetett az MTI.


A hagyományosnál rövidebb játékidejű partikkal zajló vb-t a pandémia miatt 2020-ban törölni kellett. A tavaly decemberi időpontot előbb 2021 tavaszára, majd ez év végére tették át. Az újabb dátumról és a színhelyről később határoz a FIDE.

A távirati iroda felidézte, a legutóbbi két ilyen világbajnokságnak Oroszország adott otthont: 2018-ban Szentpétervár, 2019-ben Moszkva. A nőknél gyorssakkban – rapidban – az orosz Jekatyerina Lagno, a még rövidebb idejű meccseket jelentő villámban az indiai Humpy Koneru a vb-címvédő, míg a férfiaknál mindkét titulust a norvég Magnus Carlsen birtokolja, aki a klasszikus sakknak is világbajnoka.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik