Nemzetisport.hu 2012.06.26 16:40 Frissítve: 2015.03.31 02:23

Wakeboard: Szóláth Szebasztián a világhír kapujában

A 19 éves Szóláth Szebasztián bekerült az egyik legerősebb európai wakeboard csapatba, így Gyarmati Panka junior világbajnok snowboardos után újabb magyar sportoló nyerte el a Billabong európai központjának bizalmát. Ezzel először került be magyar wakeboardos Európa egyik legelismertebb csapatába, amelybe minden országból mindössze egyetlen sportember juthat.

 


A budapesti fiú nyolcévesen állt először vízisín, majd két évre rá már wakeboardozott. Versenyzőként Jelisztratov Szergej keze alatt csiszolta tudását, amelynek meg is lett az eredménye, ugyanis Szóláth már utánpótlásként magyar bajnok lett.

Egy évvel később európai szinten is megmérettetett: az Európa-bajnokságon fiú kategóriában az ezüstérmet szerezte meg. Szebasztián töretlenül fejlődött ezekben az években, és 2009-ben a Fülöp-szigeteken junior világbajnoki címet szerzett, amelyet a következő évben megvédett.

2009 óta a hazai mezőnyben már a felnőttek között versenyez, de itt is a dobogó legfelső fokára került, mint azóta minden esztendőben. 2012-ben a szezon első világkupa versenyén fiatal tehetségünk rögtön bizonyított: harmadik lett az elit kategóriában.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.20 23:39:10

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Harminc és negyven között ugyanis törvényszerűen megtörténik a trónfosztás. Bár az adott sportág, klub, csapat addigi királyának fejét nem veszik, onnantól kénytelen elvegyülni az alattvalók között. Gyakran ez a legfájdalmasabb.

2017.11.19 23:45:35

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Írhatnám, hogy féltünk, rettegtünk, de nem ezt tettük, hanem egy idő után, tizenvalahány-évesen szóltunk neki. Persze volt bennünk félsz, hogy mi lesz, mert a többség nem közölte a szüleivel, mi is történik az edzéseken. Mi voltunk a leginkább meglepve, hogy partizánakciónk eredményre vezetett.

2017.11.15 23:22:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A következő év fontos újítása a Nemzeti Sportinformációs Rendszer, amely márciustól már élesben működik.

2017.11.15 00:35:44

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az első számú felelős természetesen Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, aki három és fél éve tartó regnálása óta napról napra bizonyítja alkalmatlanságát. Azután választották meg a posztra, hogy a brazíliai vb csoportkörének utolsó meccse, az Uruguay elleni, kiesést jelentő 0–1 után Cesare Prandelli szövetségi kapitány és Giancarlo Abete szövetségi elnök kéz a kézben lemondott.

2017.11.14 00:08:45

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem azért, mert Laci bácsinak most rossz – hanem mert az ő személye és bukása talán visszatartja majd a következő Kiss Lászlót, és megmenti a következő potenciális áldozatot. És ez a fontos. Ez a legfontosabb.