Vívó-vb: kilencedik helyen végzett a női kardcsapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.25. 16:06
A kilencedik helyen végzett a magyar női kardválogatott a lipcsei vívó-világbajnokságon.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, Garam Nóra összeállítású csapat a mexikóiaktól elszenvedett vereség után a nyolcaddöntős mezőny alsó ágán három győzelmet aratott: a fehéroroszokat 11, a spanyolokat négy, a lengyeleket pedig hat tussal verte.

A spanyolok ellen a jó kezdés után az ellenfél vette át a vezetést, de az utolsó pár előtt már ismét a magyaroknál volt az előny, s az egytalálatnyi különbség a végéig még nőtt is. Márton vívott igazán hatékonyan, három asszója során összességében nyolccal több tust adott, mint amennyit kapott. Pusztai plusz hárommal, Katona mínusz héttel fejezte be ezt az összecsapást.

A lengyelekkel fordulatos mérkőzést vívtak a magyarok, itt is, ott is volt az előny többször is. A kilencedik párharcnak 40:39-ről ment neki Márton és Malgorzata Kozaczuk, s a magyar kardozó egy 5:0-s sikerrel zárta le az ütközetet, illetve a versenynapot. Ezúttal Márton plusz ötös találatarányt hozott össze, Pusztai plusz négyest, a Katona helyére bekerült Garam pedig mínusz hármast úgy, hogy két asszót szűken megnyert, egyben viszont hét tussal kikapott.

VÍVÓ-VB, NŐI KARD, CSAPAT
A 16 KÖZÖTT

Mexikó–Magyarország 45:35

A 9–16. HELYÉRT
Magyarország–Fehéroroszország 45:34

A 9–12. HELYÉRT
Magyarország–Spanyolország 45:41

A 9. HELYÉRT
Magyarország–Lengyelország 45:39

ELŐDÖNTŐ
Olaszország-Franciaország 45:42
Koreai Köztársaság-Japán 45:32

A 3. HELYÉRT
Franciaország–Japán 45:39

DÖNTŐ
Olaszország–Dél-Korea 45:27

A végeredmény: 1. Olaszország (Rossella Gregorio, Irene Vecchi, Martina Criscio, Loreta Gulotta), 2. Dél-Korea (Kim Dzsi Jeon, Jun Dzsi Szu, Hvang Szeo Na, Szeo Dzsi Jeon), 3. Franciaország (Manon Brunet, Caroline Queroli, Cecilia Berder, Charlotte Lembach), ... 9. Magyarország (Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, Garam Nóra)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik