Vívó-vb: az elődöntőért vív a férfi kardcsapat Lipcsében

Vágólapra másolva!
2017.07.24. 12:02
Hatalmas csatában győzte le a nyolcaddöntőben 45:43-ra a férfi kardcsapat a fehéroroszokat a lipcsei vívó-világbajnokságon. A négy közé jutásért Iránnal vívnak Szilágyi Áronék. 

A kiemelési ranglistán a magyar férfi kardcsapatot kilenc hellyel sorolták előrébb a fehérorosznál, ez a különbség azonban a páston egyáltalán nem látszott. A körök utáni eredmények nem adnak teljes képet a mérkőzésről, hiszen azok arról árulkodnak, hogy Szatmári Andrásék csaknem végig vezettek, de ez a valóságban nem volt így. Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az egy-két tus előny, az már más kérdés, hogy a mieink a váltásokra mindig előnybe kerültek.

Gémesi Csanád a hetedik körben az addigiakhoz képest nagyobbnak mondható, háromtusos előnyt harcolt ki, Szilágyi befejezőemberként 40:39-nél vette át a kardot Szatmáritól. Sahanin azonban fordított, és 41:40 után kétszeres olimpiai bajnokunk futott az eredmény után. 43:43-at követően viszont remekül előzte meg ellenfelét, majd védés-visszavágással lezárta a nyolc közé jutás kérdését: a magyar kardcsapat 45:43-ra győzött.

A négy közé jutásért Iránnal mérkőzik 12:35-től.

VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, LIPCSE
FÉRFI KARDCSAPAT, 29 INDULÓ
A 16 közé jutásért

Magyarország–Guatemala 45:13 (Szilágyi +11, Szatmári +10, Decsi +11)
Nyolcaddöntő:
Magyarország–Fehéroroszország 45:43 (Gémesi +6, Szatmári 0, Szilágyi -4)
Negyeddöntő:
Magyarország–Irán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik