Vívó-vb: aranytussal kapott ki a női párbajtőrcsapat a nyolcaddöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.26. 12:31
Bár Szász-Kovács Emese tizennyolc másodperccel a mérkőzés vége előtt egyenlített az oroszokkal szemben a női párbajtőrcsapatok nyolcaddöntőjében, a magyar együttes aranytussal kikapott, így nem jutott be a nyolc közé a lipcsei vívó-világbajnokságon. 

Női párbajtőrözőink a 32 között léptek először pástra a 24 csapatos viadalon Venezuela ellen, a dél-amerikaikat könnyedén győzték le a mieink 41:30-re. A nyolcaddöntőben az Eb-n ezüstérmet nyerő oroszok vártak Szász-Kovács Emeséékre. A kiemelés alapján nem a magyar csapat volt a mérkőzés esélyese, mégis a végletekig kiélezett csatát vívtak egymással a felek.

A hatodik körig végig fej fej mellett haladt a két együttes, hol az egyik, hol a másik vezetett. Aztán az oroszok elléptek kettővel, és előnyüket egészen az utolsó körig őrizték. Egészen pontosan az olimpiai bajnok Szász-Kovács tizennyolc másodperccel a meccs vége előtt egyenlített.

Bár még volt vissza idő, a felek úgy döntöttek, hogy a továbbjutást aranytussal döntik el. Az oroszok lettek a kedvezményezettek, Kolobova ennek ellenére ment előre, és talált is, de Szász-Kovács azonnal mutatta, hogy földet szúrt, és igaza is lett. A következő találat azonban már érvényes felületen született, az oroszok 33:32-re nyertek.

A női párbajtőrcsapat a helyosztókon folytatja a viadalt.

VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, LIPCSE
NŐI PÁRBAJTŐRCSAPAT, 24 INDULÓ
A 16 közé jutásért
Magyarország
–Venezuela 41:30 (Szász-Kovács +3, Várnai +6, Budai +2)
Nyolcaddöntő:
Magyarország–Oroszország 32:33 (Szász-Kovács +4, Várnai -2, Budai -3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik