Vívó GP: Szilágyi nagyszerű ezüstérmet nyert Szöulban

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 10:40
Szilágyi Áron ezüstérmet nyert a szöuli kard Grand Prix-versenyen, amely egyben olimpiai kvalifikációs viadal. Kétszeres olimpiai bajnokunk remek vívással jutott a döntőbe, ahol egyetlen tussal kapott ki a dél-koreai O Szang Uktól. 

Védett és visszavágott.

Szerintünk.

A bírók hosszan nézték a videofelvételt, majd úgy döntöttek, a tust a dél-koreai O Szang Uk adta, s nem Szilágyi Áron. Így lett a 15:13-ból 14:14...

A kardozók szöuli Grand Prix-viadalának döntőjében.

Aztán meg újfent a dél-koreai talált – akkor egyébként tisztán és egyértelműen.

Vagyis kétszeres ötkarikás bajnokunk ezüstérmet szerzett az olimpiai kvalifikációs időszak első versenyén, a szöuli GP-viadalon.

Az egész nap pazarul vívó Szilágyi jól indított tehát, ám ahogy azt többször is elmondta, egyértelműen a csapatkvóta megszerzése a cél, így aztán az egyéni világranglistát nem is olyan nagyon figyeli, a csapatok között pedig jelenleg a harmadik Magyarország – folytatás két hét múlva, a madridi vk-fordulón, ahol az egyéni mellett csapatversenyt is rendeznek.

GRAND PRIX-VERSENY, SZÖUL
Kard. Férfiak. Egyéni. A legjobb 32 közé jutásért:
Szilágyi–Szung Hjon Mo (dél-koreai) 15:7, Decsi T–S. Bazadze (grúz) 15:14. A legjobb 16 közé jutásért: Szilágyi–Vang Si (kínai) 15:9, Ibragimov (orosz)–Decsi T. 15:12. Nyolcaddöntő: Szilágyi–Pakdaman (iráni) 15:14. Negyeddöntő: Szilágyi–Curatoli (olasz) 15:12. Elődöntő: Szilágyi–Kim Dzsung Hvan (dél-koreai) 15:13. Döntő: O Szang Uk (dél-koreai)–Szilágyi 15:14. Végeredmény: 1. O Szang Uk, 2. Szilágyi Áron, 3. Kim Dzsung Hvan és Hartung (német), ...22. Decsi Tamás, ...65. Gémesi Csanád, ...81. Iliász Nikolász, ...113. Galgóczy Tamás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik