Vívó Eb: csak Budai került a 32-be a magyar női párbajtőrözők közül

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 12:59
A négyből egy magyar, Budai Dorina jutott be női párbajtőrben a legjobb 32 közé a vívók düsseldorfi Európa-bajnokságán.

A harmadik versenynapon, szerdán 88 vívó kezdte meg reggel a csoportküzdelmeket. A mieink közül a legjobban Szabó Réka vette az öttusos asszókból álló akadályt, ötből négy ellenfelét legyőzte. Budai Dorina, valamint Kun Anna és az újonc Muhari Eszter négyszer nyert és kétszer kapott ki. A 64-es főtáblára ezzel mindannyian feljutottak.

Ott a legnehezebb feladat Budai Dorinára várt, aki a címvédő Katrina Lehisszel került szembe. Az észt a várakozásnak megfelelően türelmesen, a megfelelő pillanatot kivárva vívott az elején, 3:0-ra el is húzott, de a magyar párbajtőröző sem kapkodott, és csakhamar felzárkózott. Négy-négy után többnyire Lehisnél volt az egytusos előny, majd 9:9 után fordult a kocka, Budai egymás után kétszer pontosan szúrt, 11:9-re, majd 12:10-re és 13:11-re is vezetett. Az észt egy másodperccel a vége előtt jött fel 13:12-re, de több érdemi idő már nem maradt.

Kun Anna a német Alexandra Ndolóval vívott szoros asszót, 12:13-as állásnál vita alakult ki, mert elfelejtették megállítani az órát, így lepergett a hátralévő két másodperc. Végül aztán felálltak a felek, de a nagy sietségben a német volt pontosabb.

Szabó Réka a román Bianca Beneának menet közben túlságosan "nagy előnyt adott", így hiába zárkózott fel 6:12-ről 12:14-re, nem tudta utolérni ellenfelét.

Muhari Eszter sem járt sikerrel, a spanyol Sara Fernández Callejától négy tus különbséggel kapott ki.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik