Vívás: Szilágyi Áron hét év után elköszön edzőjétől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.28. 09:58
Hét évi együttes munka után – amelynek mesterműve a 2012-es londoni olimpián kivívott győzelem volt – Szilágyi Áron elköszön Somlai Béla mesteredzőtől, és alig egy esztendővel a riói ötkarikás versenyek előtt új segítőtársat keres magának – értesült vívósporti körökből a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársa. A hírt a jelenleg Távol-Keleten tartózkodó kardvívó maga erősítette meg.

„Nagyon sokat köszönhetek Béla bácsinak, hiszen vele lettem olimpiai bajnok, és hét éven keresztül nagy lelkesedéssel ő irányította a felkészülésemet. Szép sikereket értünk el közösen, de úgy éreztem, hogy szakmai okok miatt váltanom kell. Jelenleg még Kínában tartózkodom, de amint hazaérek és lesznek új információim a jövőről, akkor természetesen mindenkit tájékoztatok a folytatásról” – nyilatkozta a Vasas SC 25 esztendős élsportolója.

Somlai Béla 2008-ban vette át Szilágyi Áron felkészítésének irányítását, Gerevich Györgynek, az akkor még csak 18 esztendős vívó nevelőedzőjének halála után.

Az olimpiai címvédő Szilágyi Áron az idén remekelt a montreux-i Európa-bajnokságon, és az egyéni versenyben megszerezte pályafutása első aranyérmét, a moszkvai világbajnokságon viszont a világranglista akkori másodikjaként csak a hatodik helyig jutott, miután a negyeddöntőben 15:11-re kikapott a német Max Hartungtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik